Nattens vennskapskamp mellom Barça og Chelsea blir spesiell for Cesc Fàbregas.

– Det blir artig å møte Barça. Jeg tilbrakte noen uforglemmelige år i klubben, og hadde noen av de beste øyeblikkene i min karriere og mitt personlige liv. Jeg sitter igjen med mye jeg ikke ville vært foruten.

Dominansen til Barças fryktinngytende angrepstrio har ikke gått Fàbregas hus forbi. Han har registrert at det trehodede monsteret ikke er lett å hanskes med. Midtbanemannen gjør det klart overfor Sport at han har stor tro på at Messi, Neymar og Suárez vil fortsette å skinne i sesongen som står for tur.

– Jeg vil påstå at Barça er verdens beste lag, spesielt når de tre spissene deres er i form og har rytmen. Jeg kan ikke huske å ha sett en så sterk angrepstrio tidligere. Messi, Neymar og Suárez kommer til å være en trussel for enhver motstander denne sesongen.

Størstedelen av angrepstrioen har imidlertid ferie, så Fàbregas kan puste lettet ut. Både Leo Messi og Neymar står over grunnet deltakelsen i årets Copa América. Det samme gjelder Claudio Bravo, Javier Mascherano og Dani Alves.

– Det er heldig for oss at Messi og Neymar ikke er tilbake fra ferie. Samtidig må vi venne oss til å spille mot de beste dersom vi ønsker å vinne Champions League.

Nattens vennskapskamp mot Chelsea er Barças tredje i sesongoppkjøringen. Luis Enriques disipler fikk en lys start på USA-turneen med 2-1-seier mot Los Angeles Galaxy, men i forrige oppgjør ble Manchester United for sterke. De røde djevlene vant 3-1.
Etter Chelsea-kampen er det Fiorentina som står for tur, og deretter skal det måles krefter med Roma i Joan Gamper-turneringen. I tillegg møter katalanerne Sevilla i finalen i den europeiske supercupen, samt Athletic Bilbao i den spanske supercupen. Samme lag møter de i serieåpningen.