Thomas Vermaelen er klar til å vise seg Barcelona-trøya verdig.
Midtstopperen fra Belgia har vært oppgitt, og ikke uten grunn. Da Vermaelen kom fra Arsenal for 15 millioner pund forrige sommer, slet han allerede med en lårskade han hadde pådratt seg under VM. Etter at 29-åringen ankom Barcelona ble skaden forverret og har vært en pest og plage siden den gang.
Nå hevder imidlertid midtstopperen at han er 100 prosent skadefri og klar til dyst — men veien til Enriques startellever er lang.

–Bidro ikke til trippelen

Vermaelen har rett og slett hatt en forferdelig sesong med kun én eneste La Liga-opptreden. Tvilerne har dermed blitt mange, tross stopperens stygge skade. Thomas Vermaelen har mye å bevise denne sesongen. Veldig mye. Og han er klar over det selv. Til Sky Sports forteller han at:

— Jeg fikk medaljen min, men føler ikke at jeg fortjente den. Selvfølgelig er jeg glad på lagets vegne, men jeg bidro ikke stort til at vi vant trippelen.

Naturlig nok har 29-åringen hatt noen tunge måneder. Ifølge ham selv var fjorsesongen elendig, men nå er han tilbake. Nå skal han vise hvorfor tidligere Barca-direktør, Andoni Zubizarreta, valgte å hente ham til tross for at lårskaden allerede var kjent.
Det store spørsmålet blir om han nå, etter en skadepreget sesong med svært lite spilletid, overhode har en sjanse til å hevde seg mot formsterke Pique, Bartra, Masch og Mathieu.

Svært treffsikker

Thomas Vermaelen har kanskje ikke prestert for Barca, men har definitivt noen imponerende år fra gressmatta bak seg. Den tidligere Ajax-kapteinen imponerte fra første stund i Arsenal-trøya, og Arsene Wenger fikk tidlig respekt for den hardtarbeidende stopperen. I tillegg har Vermaelen vært en nøkkelspiller på det belgiske landslaget.
29-åringen har en imponerende pasningsfot med en gjennomsnittlig treffsikkerhet på godt over 80 prosent, hvilket er perfekt for Barca. Spillmessig kan han minne om Piqué — robust, sterk og får ballen effektivt ut av forsvar. Vermaelen er en allsidig spiller som også har vist høy kvalitet som back, og kan derfor være gull verdt for Enrique i kommende kamper.
Marc Bartra var kjapt ute med å kommentere den belgiske landslagsspillerens stigende formkurve:

— Vermaelens comeback gjør kampen om plassene enda tøffere. Det er det beste som kunne skjedd meg.

Hard konkurranse

Under oppkjøringen har Vermaelen virket overraskende komfortabel. Han gjorde en god kamp mot Manchester United forrige uke og mye tyder på at han er å se på banen mot Chelsea onsdag.

— Vi har akkurat startet oppkjøringen, så jeg jobber fortsatt med å tilpasse meg. Likevel fikk jeg 60 minutter mot en tøff motstander, noe jeg er meget fornøyd med.

Mascherano har for tiden en utvidet sommerferie, men er etter alt å tyde Enriques førstevalg som stopper med Piqué. Når Masch snart er tilbake må dermed Vermaelen virkelig prestere på trening.

— Vi har svært gode spillere i Barca. Det er hard konkurranse, men det er jo derfor man blir fotballspiller; for å spille for de beste klubbene i verden.