Det har blitt klart at UEFA gir Barca en straff på 30 000 euro for flaggene som Barcelona-fansen hadde under CL-finalen.
Og under et intervju med Washington Post har president Bartomeu nå sagt at de vil kjempe imot denne straffen.

– Barcelona har alltid stått for og vil alltid kjempe for rettighetene til ytringsfriheten. Vi vil ikke godta dette og vi kommer til å be dem gå over saken en gang til, sa Bartomeu.

Selv om det er en av de mindre straffene man kan få, er det likevel en straff for noe Barcelona står for, og noe som gikk rolig for seg, som Bartomeu også sier.

– Barcelona har aldri holdt fansen sin utenfor kamper på grunn av at de vil ytre sine meninger og vise hvor de står på en rolig måte. Vi er med fansen vår her, og holder oss til ønske om frihet, som har karakterisert klubben vår siden starten for 115 år siden.

Det handler altså ikke om det vanlige senyera-flagget, som har gul bakgrunn med fire røde vertikale striper, men det samme flagget med en trekant (enten gul eller blå) og en stjerne (hvit eller rød) i seg. Dette flagget representerer katalansk separatisme, og det mener UEFA at ikke er lov på tribunene.