Da det gikk som verst på vårparten i år, var det en mann som fikk overbevist Barcas største stjerne.
Denne sesongen har vært preget av utrolig mange utenomsportslige episoder. Alt fra Messis skatteproblemer, til Neymar-sagaen, til overgangsnekten, til Titos bortgang. Og i kulissene har det vært en del småsaker til.
Ingen lag i verden hadde klart å opprettholde en fantastisk form med alle disse sakene som stjeler all oppmerksomhet. Når fokuset er mer på det utenomsportslige enn det sportslige, da er det ikke lett å konsentrere seg 110 prosent på en kamp, uke etter uke.
Selv om det med Barcelona-øyne var en skuffende sesong, så kan vi hvert fall glede oss over en andreplass i ligaen, og at vi havnet over vår argeste rival.
Men i april i år, når de utenomsportslige episodene var på det meste, gikk det flere tanker i hodet til Barcelonas beste spiller. Leo Messi var ikke sikker på om han ønsket å fortsette i den blårøde trøya. Han begynte å tenke på kanskje å forlate Catalonias stolthet.
Da var det en mann som sto frem som en reddende engel, ifølge Marca. Tito Vilanova, som på det tidspunktet var svært syk, snakket lenge med Messi. Vennskapet mellom Tito og Leo går tilbake til da argentineren var 13 år gammel. Så i Barcelona-systemet fantes det ikke en person som kjente argentineren bedre enn Vilanova.
Vilanovas vise ord var mer enn gull verdt, og fikk Messi til igjen å ønske seg og fortsette i Barcelona. Like etter Vilanovas møte med Messi, gikk han bort. Og like etter det signerte Lionel Messi ny og forbedret kontrakt med Barcelona.
Noticia-100491-lionel_messi-tito_vilanova-barcelona