Liverpool-legenden mener katalanerne er de beste i verden akkurat nå.
Sesongens første oppkjøringskamp for Barca blir mot én av fotballens storheter, den tidligere Liverpool-kapteinen og nåværende LA Galaxy-spiller Steven Gerrard. 35-åringen tok seg tid til å snakke om Barca og sine tidligere ex-lagkamerater fra Liverpool-tiden.
Du er i ferd med å spille en pre-season kamp mot et Barça-lag som vant trippelen forrige sesong. Hvordan ser du på FC Barcelona som klubb, og hva synes du om den nåværende troppen?

– Jeg syns det er en fantastisk klubb, en stor institusjon innen fotballen og svært vellykket. De er europeiske mestere, og de er sannsynligvis det beste laget i verden for øyeblikket. De har verdensklassespillere og trolig det farligste angrepet der ute, og i tillegg en fantastisk trener som gjør det bra. Jeg ser en lys fremtid for Barcelona, ​​og det er en glede og en ære for oss å teste oss mot dem i en sesongopppkjøringskamp.

Ser du frem til å møte Luis Suárez og Mascherano i denne kampen [PS: Sistnevnte har fortsatt ferie, og spiller ikke i natt]?

– Ikke egentlig [latter], og jeg tror ikke noen noensinne ser frem til å spille mot Luis Suárez, han er et fantastisk talent og en veldig farlig spiller. Han er en god venn av meg, en som jeg likte å spille med, og det samme gjelder Mascherano. Han er en liten kriger, en toppspiller som har gjort det utrolig godt på Barcelona. Jeg gleder meg til det, til å hilse på før og etter kampen, og jeg ser også frem til å teste meg selv i kampen.

Du har et godt forhold til Suárez utenfor banen, hvordan er han som lagkamerat og en venn?

– Han er en fantastisk lagkamerat, sannsynligvis den beste spilleren jeg har spilt med. Han er god fyr, en familiemann utenfor banen, vi holder kontakten og fortsetter å støtte hverandre gjennom hele vår karriere, så ja, han er en god venn av meg.

Hva er dine forventninger med å spille for Galaxy?

– Jeg forventer å vinne. Jeg signerte for ligamesterne, jeg tilpasser meg veldig bra, jeg ser frem til en lys fremtid. Jeg har kommet hit for én eneste grunn, og det er å vinne trofeer. Jeg blir veldig skuffet hvis jeg går tomhendt hjem, fordi jeg tror klubben, støtteapparatet og spillerne er besatt av å vinne, og forhåpentligvis kan jeg bidra til det.


Du fikk nylig din debut for Galaxy etter 17 år i Liverpool, hvordan føltes det å spille for et annet lag?

– Jeg må innrømme at det føltes litt rart i starten, å ta på seg en ny drakt i et nytt miljø, spille for et annet lag, men jeg likte anledning, det en ny utfordring for meg, en som jeg gleder meg til. Jeg kommer alltid til å savne Liverpool fordi jeg hadde 17 fantastiske år på førstelaget, og Liverpool er i mitt hjerte, men på kort sikt må jeg fokusere på jobben her, og det er å prestere og være konsekvent for LA Galaxy.