Den unge kroaten har tidenes mulighet til å imponere Luis Enrique.

Gylden mulighet for midtbanetalentet

Det er liten tvil om at talentfulle Alen Halilović ser på oppholdet i USA som en gylden mulighet til å overbevise Luis Enrique om at han er verdig en plass i førstelagstroppen. Og muligheten er tilstede.
Ivan Rakitićs landsmann, som er født i Game of Thrones-byen Dubrovnik, har riktignok en klausul i kontrakten som tilsier at han automatisk blir forfremmet til førstelaget etter en gitt tidsperiode. Likevel er det ikke gitt at 19-åringen blir forfremmet under Enriques ledelse.
Men dersom Halilović viser frem sitt ypperste under sommerturnéen i USA, kan han dra nytte av Barcas FIFA-dom — som hindrer nyankomne Aleix Vidal og spesielt Arda Turan fra å bidra for katalanerne før 1. januar 2016 — og ta en plass i troppen. Med Xavi ute av laget, har Enrique nemlig en ledig plass som alternativ til den katalanske midtbanen.

Europa League-mesterne overvåker situasjonen

Hvis oppvisningen i USA ikke er nok til at Halilović blir en del av førstelaget denne sesongen, kan man anta at kroaten selv er mest interessert i en utlånsavtale — tilsvarende den Dennis Suárez er under i Sevilla. Fremfor en ny sesong med Barca B.
Unay Emery og Sevilla skal nemlig være interesserte i låne nok en playmaker fra Barca, som kan bidra gjennom den lange sesongen for Europa League-mesterne.
Sannsynligvis har den unge kroaten allerede fått et godt bilde og inntrykk av den andalusiske klubben, etter å ha hatt tidligere Sevilla-kaptein Ivan Rakitić som «fadder» det siste året i Barcelona.
Fra før har både Munir El Haddadi og Sandro Ramírez fått plass i troppen foran den kommende sesongen.
Spørsmålet er nå hva som skjer med Halilović.