Luis Enrique og troppen er på plass i Los Angeles, hvor Barca-treneren har deltatt på en pressekonferanse.

Arda Turan blir i Barca

Et av de store spørsmålene foran den kommende sesongen er allerede løst. Arda Turan kommer ikke til å bli utleid i påvente av at Barca har sonet ferdig FIFA-dommen er ferdig sonet.
“Han kan ikke spille for oss før i januar og det er ingen fordel, men jeg ønsker at vi beholder ham inntil da”, konstaterte Luis Enrique, før han presiserte at Arda blir i Barca frem til han er tillatt å spille for de blårøde: “Det er ikke et tema å leie ut Arda Turan”.
Lucho gjorde det også klart for offentligheten at han helst skulle vært foruten sommerturneen i USA: “Jeg foretrekker ikke å turnere, det gir oss flere problemer enn positive aspekter”, sa en ublyg Enrique.

Om Messi og den kommende sesongen

Leo Messi er savnet i USA, og Enrique måtte ikke uuventet svare på spørsmål rundt ballmagikeren.
“Messi er ikke i USA fordi han trenger en ferie og jeg endrer ikke på det på grunn av sommerturneen”, sa Barca-sjefen, før han poengterte at “en sesong for Messi er nesten evigvarende og han trenger hvile”.
I forhold til utfordringene den neste sesongen var Luis Enrique klar på hva som er målet. “Mitt mål er å holde alle motiverte og å vinne de tre troféene”.
Treneren la også til at han motiveres av å kunne skape historie: “Min motivasjon er å gjøre noe historisk”, sa Enrique, som kan bli den første treneren i fotballens historie som klarer å vinne el triplete to år på rad.