For andre gang på fire år ender vårt nest beste lag på tredje plass i den nest tøffeste ligaen i Spania.
På 42 kamper endte det med 20 seiere, seks uavgjorte og 16 tap. Det er faktisk flest seiere i hele ligaen, og Eusebio Sacristáns gutter har scoret nest flest mål.
Ungguttene har scoret hele tolv mål flere enn første og andreplassen på tabellen, som er henholdsvis Eibar og Deportivo La Coruña. Eibar har en kamp til gode riktignok. Barca B endte kun tre poeng bak andreplasserte Deportivo, og er før Eibars siste kamp fire poeng bak dem.
Det er en meget sterk prestasjon av et lag som åpnet med åtte tap på de første 13 kampene. Når det gjelder toppscorerlisten, så var ikke noen av spillerne i nærheten av toppen. Målene ble godt fordelt utover hele troppen, og Jean Marie Dongou (19 år) ble toppscorer med åtte mål.
Ellers noterte Denís Suárez (20 år), Edu Bedia (25 år), Javier Espinosa (21 år) og Sandro Ramirez (18 år) seg for syv mål hver.
Dani Nieto (23 år) sto for seks av målene, mens Adama Traoré (18 år) scoret fem mål. Spisstalentet Munir El Haddadi scoret fire mål. Flere spillere noterte seg for ett og to mål.
Tredjeplassen i ligaen er en meget sterk prestasjon av ungguttene, og er nok et bevis på at La Masia drives på riktig måte. Det gror godt i Barcelona om dagen, og flere av ungguttene har allerede fått prøve seg på førstelaget.
Kanskje bør vi sende flere av spillerne på lån, slik som tilfellet var med Deulofeu og Rafinha? Del gjerne dine meninger kommentarfeltet under.