Flertallet i gårsdagens valdagsundersøkelse sa nei til å signere Paul Pogba, samt til å forlenge sponsoravtalen med Qatar Airways.
Valdagsmålingen til katalansk TV3 var tidlig ute med å antyde at Josep Maria Bartomeu kom til å vinne presidentvalget, og fikk rett.
I samme undersøkelse antyder resultat fra de 5.000 forespurte deltakerne at flertallet av klubbens medlemmer er negative til å hente den sannynlig dyrkjøpte Paul Pogba, og til å forlenge den omdiskuterte sponsoravtalen med Qatar Airways.
Ønsker du at Barça henter Paul Pogba dersom prislappen skulle være 80 millinoer euro?
Hele 70,6 % av deltakerne svarte nei på spørsmålet. 18,9 % svarte ja, mens de resterende 10,4 % svarte blankt.
Gitt at Pogbas overgangssum ligger i størrelsesorden rundt TV3s estimat, er resultatet fra undersøkelsen i samsvar med planene til den nye presidenten. Bartomeu uttalte tidligere i valgkampen at det ikke var riktig tidspunkt for å signere en så dyr midtbanespiller, blant annet fordi Luis Enrique ikke har bedt klubben om å starte jakten på 22-åringen.
Dette er i sterk motstening til planene til den tapende kandidaten Joan Laporta, som gikk langt i å friste velgerne med Pogba dersom han kom til å vinne valget.
Ønsker du å forlenge sponsoravtalen med Qatar Airways dersom de har det beste økonomiske tilbudet?
Tilbakemeldingen fra deltakerne viste at 51,5 % ikke ønsker å forlenge avtalen med flyselskapet — selv om Qatar Airways måtte komme med det aller beste tilbudet. 41,3 % svarte ja på spørsmålet, mens de resterende 7,2 % svarte blankt.
Avtalen med Qatar Airways varer til 2016, og klubben er allerede i gang med forhandlingene om den nye hovedsponsoren.
Syns du at Camp Nou trenger en form for opplivning for å øke engasjementet på tribunen?
Flertallet — 69,6 % — var enige i at det må gjøres noe for å opplivne publikum og skape et større engasjement på Camp Nous tribuner under kampene. 26,3 % svarte nei, mens de resterende 4,2 % svarte blankt.

Bartomeu har registrert tilbakemeldingene

Etter å blitt valgt til klubbens nye president, fortalte Bartomeu til TV3 at han har «notert» seg tilbakemeldingene fra valgdagsundersøkelsen.
Om avtalen med Qatar Airways, hadde 52-åringen følgende kommentar.

– Det er en sponsoravtale som avsluttes i 2016. De ønsker å fortsette, men vi har også en asiatisk kandidat. I oktober 2015 vil forsamlingen av delegatene bringe frem det beste forslaget.