Barças nyvalgte president, den 41. Barça-presidenten i klubbens historie, holdt i går en takketale etter å ha vunnet valget med klar margin.
Josep Maria Bartomeu benyttet først anledningen til å takke alle som har bidratt i valgkampanjen og på valgdagen.

– Det er et veldig spesielt øyeblikk for oss. Mine første ord går til alle medlemmene, de som stemte på oss og de som ikke gjorde det. Takk. For i dag har vi nok en gang demonstrert hvor mye vi elsker denne klubben. Vi har vist at vi er den beste klubben i verden, ikke bare på gressteppet. Takk til styret, de ansatte og de frivillige i organisasjonen. Vi er en unik klubb der eierne er medlemmene. En takk også til de andre kandidatene, for tonen av fair play under valgkampen. Noen av deres ideer vil være nyttige for å forbedre klubben.

Deretter forklarte 52-åringen essensen i suksessoppskriften som han og det nye styret skal forsøke å leve opp til i den neste presidentperioden.

– Vår forpliktelse er å fortsette å vokse og vinne. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi gir Luis Enrique og trenerteamet de beste arbeidsforholdene og de beste spillerne. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi organiserer La Masia på den mest effektive måten, og lar det være grunnlaget for førstelaget, med spillere som kjenner spillestilen og klubbens verider. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi blir verdensledende på kvinnefotball. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi går for ‘Espai Barça’ — det beste og største idrettsanlegget for en klubb i en by. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi står ved siden av landet [Catalonia] i dets mest spennende øyeblikk. Vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi forblir uavhengige fra økonomisk-, politisk-, og medial makt. Vi vil fortsette hvis alle har ett hundre prosent fokus på å gjøre klubbens medlemmer lykkelige. Og fremfor alt; vi vil fortsette å vokse og vinne hvis vi er i stand til å gjøre dette prosjektet til et felles sted for alle som er involvert i klubben. Vi vil prøve å leve opp til tilliten fra klubbens medlemmer og det styret som har vært før oss. Vi vil jobbe like iherdige som Puyol, Xavi, Abidal og Messi, for at Barça forblir — med titler, stil, inntekter og verdier — verdens største klubb.