Bartomeu blir sittende som president da han vant lørdagens presidentvalg med 54.63% av stemmene.
Mannen som fylte rollen som president etter Rosells avgang i Januar 2014 er mannen som har skaffet seg mest støtte fra medlemmene og derav vant presidentvalget med 25.823 stemmer mot Joan Laportas 15.615 stemmer. Etterfulgt av disse kom Agustí Benedito med 3.386 stemmer og Toni Freixa med 1.750 stemmer.
Med totalt 47.720 stemmer totalt, står presidentvalget 2015 som det valget med tredje høyest valgdeltakelse i Barcelonas historie. Kun i 2010 og 2003 har deltakelsen vært større med hendholdsvis 57.088 og 51.618 stemmer.
Bartomeu var den første kandidaten til å gi sin stemme lørdag morgen. I morgentimene sa den gjenvalgte presidenten:

— Jeg tror ikke jeg er favoritt til å vinne. Alle kandidatene har hatt muligheten til å presentere deres idéer. Men hvis jeg vinner vil jeg innarbeide idéene til Benedito og Freixa.

Josep var imponert over det store oppmøtet fra tidlig av under avstemningen og uttalte at valgdagen er en flott feiring av FC Barcelona og demokratiet i klubben.

Laporta gratulerte vinneren

Halvveis i opptellingen av stemmene, ledet Bartomeu valget med 54.62% mens Laporta, Benedito og Freixa stod med hendholdsvis 32.99%, 7.36% og 3.56% av stemmene. Da innså Laporta at det var på tide å gratulere Bartomeu med seieren.

— Jeg gratulerer vinneren av valget. Vi er det motsatte av den modellen som har vunnet, kampanjen har vært vanskelig, uten tvil. Sender min takk til alle velgere, de frivillige fra kampanjeteamet for en enormt godt utført jobb. Vi vil fortsette å forsvare vår modell basert på UNICEF, La Masia, Catalonia og godt spill.

Bartomeu annonseres som president

I løpet av klubbens 115 år lange historie, har Barça totalt hatt 46 presidenter, inkludert de administrerende kommisjonene som har vært i førersetet. Walter Wild var den første i 1899 og nå står Josep Maria Bartomeu som vår siste frem til 2021.
Selve annonseringen av Bartomeu og presidentens vinnertale kan sees på FC Barcelonas Youtubeside her.