Det var tid for pre-sesongens første pressekonferanse i dag. Luis Enrique hadde følgende å si.
Barcelona-manageren kom med en påminnelse til alle at den andre sesongen som regel er bedre og uttrykte samtidig sin glede over de nye spillerne som har kommet inn og forsterket laget.

— Vårt mål er å gjenta suksessen fra forrige sesong. «El triplete» er nå historie, vi fokuserer på seks troféer nå og vi kommer til å spille god fotball om alle er effektive.

Luis Enrique var tydelig glad for de nye spillerne, Aleix Vidal og Arda Turan:

— Jeg er veldig fornøyd med de nye spillerne som er blitt kjøpt og jeg vil benytte denne anledningen til å gratulere overgangs-styret for å signeringen av Arda Turan. Han vil bli en nøkkelspiller, men må samtidig finne seg til rette i troppen.

Det ble også spurt om det pågående valget:

— Jeg skal stemme på lørdag, og jeg vet hvem jeg skal stemme på.

Forandringer i troppen

Ved begynnelsen av en ny sesong er det naturlig å forvente noen forandringer i spillertroppen. Pedro og Adriano har en usikker fremtid i vente. Luis Enrique ønsker helst at ingen spillere drar, men uttrykket at det er opp til den enkelte spilleren om han vil dra.
Samtidig har Munir og Sandro blitt forfremmet til førstelaget.

— Sandro og Munir vil bli en del av seniorlaget i all forstand. La oss se om de blir værende. Jeg er ikke fornøyd med B-laget i helhet forrige sesong. Spillerne vet at de kunne gjort det bedre.