Ifølge flere argentinske medier er Messi misfornøyd med den nåværende situasjonen når han representerer la albiceleste.
For de fleste er en Argentina-kamp det samme som å se Messi ikle seg den hvite og lyseblå drakta med nummer ti. Selv om han har tilbragt mesteparten av livet sitt i Spania har Messi aldri lagt skjul på at han alltid har drømt om å representere hjemlandet sitt. Han motsto fristelsen til å spille for Spania og ventet til han endelig fikk sjansen. Men mange i hjemlandet manglet et inntrykk av Leo, og han ble i starten kalt for «spanjolen» av flere, da han aldri har spilt i hjemlandet — særlig da det gikk dårlig for Argentina.
De siste årene har det gått bedre for Messi, som bøttet inn mål for Argentina i kvalifiseringen til VM i Brasil. Nummer ti var også veldig sentral da Alejandro Sabellas mannskap tok seg til finalen i mesterskapet, og stod bak nesten alle målene, enten selv, med assist, eller en forsvarsåpnende pasning. Som vi vet ble Tyskland for sterke. Også under Tata Martinos ledelse av laget var Messi briljant under årets Copa America. Selv om han ikke scoret i hver kamp slik vi er vant med var han hele tiden nede og hentet baller i dypet, skapte sjanser for laget sitt, og herjet med motstanderne. Men turneringsspøkelset slo til igjen, og Chile vant tilslutt på straffekonkurranse. Selv om han ble kåret til turneringens beste spiller — en pris han nektet å ta imot — og ble tatt ut på turneringens lag, har kritikken haglet i hjemlandet. Lengst gikk Diario Olé som nylig publiserte en ekstremt kritisk spalte til Messis innsats i finalen og hans rolle som kaptein i laget. Samtidig skal familien hans ha fått kastet gjenstander på seg under finalen, noe som ble så problematisk at de måtte bli flyttet til en presseboks for å kunne se ferdig kampen. Derfor meldes det nå om at Messi er lei.

Ny mulighet om et år

Hvorvidt det er hold i ryktene vites ikke. Messi har som regel alltid vært veldig fornøyd med å representere sitt hjemland, og har aldri lagt skjul på hvor han kommer fra. Med argentinsk slang har han alltid vist klart å tydelig hvor han har røttene sine. Derfor er det vanskelig å se for seg at han vil takke nei til spill for landslaget. Men før har det bare dreid seg om kritikk av seg selv. Kanskje har ting endret seg etter det som skjedde med familien på lørdag.
Ifølge SPORT skal det foreløpig kun dreie seg om en pause fra landslaget. Argentinas neste kamp er en treningskamp mot Mexico i september, før kvalifiseringen til VM i Russland starter i oktober. Dette er da kamper hvor Messi kan be Tata om å ikke ta han ut. Argentinas neste store mesterskap er forøvrig allerede nesteår med et nytt Copa America, for å feire turneringens 100-årsjubileum. Mesterskapet er forøvrig det første som holdes utenfor Sør-Amerika, når det går av stabelen i USA neste sommer. Forøvrig er Argentina kvalifisert til OL i Rio — noe de ikke har vært siden Beijin i 2008, hvor nettopp Messi ledet laget til gull etter å ha understreket hvor mye mesterskapet ville bety for han til den da nyansatte Pep Guardiola. Skjønt et nytt Copa America vil nok være førsteprioritet.
Hva Messi tenker rundt disse mesterskapene, samt kampene i høst vites ikke. Sett fra et Barcelona-perspektiv vil et nei til Argentina bety en mer uthvilt Messi når trippelen skal forsøkes å vinnes på nytt. Skjønt de fleste vil vel være enig om at det vil være et stort savn å se Argentina uten Messi på banen. Hvorvidt det blir en realitet får vi svaret på etterhver.