Den unge brassen ankommer klubben om ett år.
De siste ryktene fra Brasil tilsier at Barcelona har sikret seg Fluminense-juvelen. Barcelona måtte kaste seg rundt da de fikk vite at Juventus hadde fått akseptert et bud på 16 millioner euro, hvor Fluminense også ville fått 20% av et eventuelt videresalg. Barcelona har hele tiden hatt en god dialog med den brasilianske klubben, i tillegg til spilleren selv har sagt til Fluminense at han foretrekker å spille for Barca fremfor Juventus, selv om han ikke la skjul på at også en overgang til Torino ville fristet.

— Enhver spiller ville ønsket å tre på seg Barcelona- eller Juventus-trøya, de er de beste klubbene i verden.

Barcelona har hatt en enighet med Fluminense at de kan blokkere det første budet på enten Gerson, midtstopper Marlon eller Kenedy. Siden Kenedy er klar for Chelsea har Fluminense kommet ut av det stramme budsjettet sitt, og vil derfor ikke presse Barcelona.
For Barcelona sin del vil det trolig ikke bli foretatt noe endelig og offisielt før det nye styret er på plass rundt 18. juli. Det nye styret vil da få presentert muligheten til å signere blant andre Gerson, trolig til en sum mellom 15 og 18 millioner euro, samt 3,2 millioner for å ha blokkert Juventus sitt bud. 30% av spillerens rettigheter eies for øvrig av et investorselskap, men summen vil trolig være inkludert i nevnte totalsum.