Claudio Bravo holdt nok en gang nullen, da Chile slo Argentina på straffer.
Det var duket for storkamp på Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos i kveld. Hjemmenasjon Chile tok i mot en av forhåndsfavorittene Argentina, i den nest gjeveste turneringen et søramerikansk landslag kan vinne. Claudio Bravo har vært en av mesterskapets store spillere, og hadde før finalen holdt nullen i tre av fem kamper. Også i kveld ble det en ny smultring.
Kampen bar preg av høyt tempo av to hardtarbeidende lag som smalt rett ut fra startblokkene. Begge lag hadde flere sjanser, men forsvarsspillet var særdeles godt på begge banehalvdeler. Det var også flere saftige dueller i kampen, noe Angel Di Maria fikk kjenne, og United-spilleren måtte ut med skade i første omgang. Dommeren kunne nok gitt flere kort — også røde — men hadde ellers grei kontroll på kampen.
Lagene gikk målløse i 120 minutter, og måtte dermed avgjøre det hele på straffer. Chilenerne fikk æren av å begynne, og Matías Fernández satt sikkert sin straffe. Lionel Messi gjorde det samme for Argentina, før Arturo Vidal scoret på Chile sin andre. Gonzalo Higuain har vært en blek skygge av seg selv hele mesterskapet, og toppet det hele med å blåse Argentinas andre straffe langt over målet til Bravo. Da Aránguiz scoret på Chiles tredje lå alt presset på Ever Banega. Det gikk som det måtte, og Bravo var rutinert nok til å vente til skuddet gikk, og hadde en enkel jobb med å stoppe «skuddet» til Banega. Dermed kunne Alexis Sanchéz avgjøre det hele for Chile. Det gjorde den tidligere Barca-spilleren til gangs, med en kald panenka-straffe.
Dermed kunne Claudio Bravo løfte Copa America-troffeet på et fullsatt nasjonalstadion, til ellevill jubel for de fremmøtte.