Johan Cruyff er ikke nådig i sin kritikk av klubben.
Nederlenderen har blitt bekreftet som en viktig del av Laportas indre sirkel om han blir valgt til president, sammen med tidligere spiller Eric Abidal. Cruyff kommer nå med kritikk til hvordan klubben har blitt styrt de siste fem årene:

— Det har vært et eksepsjonelt år fra et sportslig synspunkt, med masse flott fotball og mange titler. Det har vært perfekt, men det er ikke hele historien. Mange av våre verdier har gått tapt i prosessen. For eksempel La Masia. Klubben har også vært preget av flere rettslige hendelser og slikt kan vi ikke ha noe av.
— Når Barcelona hadde det som verst, var det to signeringer som forandret det hele: Rijkaard og Guardiola. Tilsammen var de åtte år i klubben og dyrket La Masia for alt det var verdt og hele verden fikk oppleve magien. Sånn er det ikke lenger.
— Verdier. Verdier er fundamentale, ikke bare i valgkampanjer, men også i livet. Og Barça har mistet dem.
— Alle er fornøyde med hvordan Barcelona spiller, men det er færre og færre fra La Masia som deltar. Hvem som helst kan signere spillere fra utenfra. Det har oppstått en rift mellom førstelaget og andrelaget og det burde ikke ha skjedd. Mens det ene laget vant alt, rykket det andre ned. Det er et problem.

Cruyff hadde også sitt og si om Neymar, og Barças fryktede angrepstrio:

— Han (Neymar) er alltid i stormens øye utenfor fotballbanen. Neymar må spille fotball og fokusere på forbedring innenfor dette. Problemet er at han alltid er koblet til andre ting utenfor banen.
— Messi, Neymar og Suárez er veldig gode spillere og Barcelona hadde nettopp gått gjennom et år uten å vinne noen ting. Jeg tror dette var en ekstra motivator for dem. Alle tre hadde et perfekt år.