Franskmannen blir Barças nye sportsdirektør dersom Joan Laporta vinner valget.
Det bekreftet den tidligere Barça-presidenten da han i dag presenterte sitt valgprogram. Laporta annonserte hvilke endringer han kommer til å gjøre dersom han blir klubbens nye president. Han kunngjorde også noen av personlighetene som vil være en del av styret, og Abidal inngår i planene, ifølge Sport.

– Han blir sportsdirektør under min ledelse. Han er en av våre største helter på grunn av alt han har oppnådd som spiller i denne klubben. Abidal har en bemerkelsesverdig energi som smitter over på alle andre i denne kampanjen.

Vil ha Luis Enrique med videre

Laporta er en av de heteste kandidatene til å overta tronen som klubbens nye president, og Abidal legger ikke skjul på sin begeistring over planene til presidentkandidaten.

– Jeg er fascinert av prosjektet. Barça er mer enn en klubb og jeg har alltid sagt at jeg ønsker å pensjonere meg her. Jeg kjenner Laporta godt og har stor tillit til ham.

Laporta understreket at det er helt på sin plass at Luis Enrique fortsetter som klubbens hovedtrener.

– Noe annet ville ikke vært rettferdig. Luis Enrique har videreført filosofien til Cruyff og gjort stor suksess. Det er en utbredt enighet om at han skal fortsette som trener.

Kritisk til Qatar-logoen

Han bekreftet samtidig at Unicef-logoen vil få større plass på drakten dersom han blir valgt til president, samtidig som han uttrykte skepsis til samarbeidet med Qatar.

– Jeg har vanskelig for å forstå at Qatar er det eneste alternativet. Vårt ønske er at Unicef sin logo skal pryde fremsiden av drakten, slik som tidligere. Vi deler ikke det politiske regimet i Qatar. De ser ut til å ville kjøpe alt med penger, og det er ikke en filosofi som deles av Barça.

Det ble lenge spekulert i om tidligere kaptein Carles Puyol ville bli en del av laget til Laporta, men katalaneren avkreftet nylig at han vil ta noens parti i valgkampen.
Valget avholdes 18. juli og Laporta får konkurranse fra Josep Maria Bartomeu som stiller til gjenvalg. I tillegg kommer Toni Freixa, Jordi Farré, Agustí Benedito og Jordi Majó til å stille.