Ingen tvil om at Neymar har hatt en fantastisk sesong for både klubb og landslag, og nå har han også blitt enig med Barcelona om å underskrive en ny kontrakt som strekker seg til 2020.
Brasilianeren er for tiden opptatt med Copa America, en turnering hvor Brasil ikke vil være fornøyde med annet enn seier, men han vil underskrive den nye avtalen så snart han er tilbake i Barcelona. I flere måneder har det blitt opparbeidet et kontraktsforslag til Neymar, som nå den siste tiden er finpusset ned til siste detalj. Både Barca og Neymar ønsker å underskrive i lag med det nye styret som velges inn i sommer. Det er derfor sannsynlig at vi får se Neymar offentliggjøre kontrakten en gang i august.

Fingrene av fatet

Neymar vil med den nye kontrakten fortsette å være klubbens nest best betalte spiller, og man antar at lønnen vil ligge et sted rundt 12 millioner euro årlig. I tillegg til to års forlengelse av den forrige avtalen, er det også trolig at Barcelona vil øke utkjøpsklausulen til Neymar til 250 millioner euro, samme sum som Messis klausul. Dette vil gi et tydelig signal til andre klubber om at superbrassen ikke er til salgs.
Da gjenstår det bare å se hvem som vinner det forestående presidentvalget og dermed får æren av å avbilde seg med Barcas superspiss og kontraktsfornyelsen i august.