Flere Barcelona-spillere er ryktet ut av klubben i sommer.
Når spillere kommer inn må spillere gå ut. Spesielt fire spillere er ryktet å forlate Barcelona innen sommeren er over, i søken om mer spilletid.
Høyrebacken Martin Montoya er en av de mest opplagte spillerne til å søke nye utfordringer. Katalaneren var på nippet til å forlate klubben i januar, men ble overtalt til å bli. Siden spilletiden uteble er han trolig veldig klar for å forlate Barcelona. Signeringen av Aleix Vidal og forlengelsen med Dani Alves understreker Monoyas status i troppen. Inter og Juventus er blant de interesserte klubbene, mens også Liverpool blir nevnt av engelske aviser.
En annen back som spilte lite under Luis Enrique er Adriano. Trolig finner også han veien til Italia, skal vi tro SPORT. Roma skal være villig til å gi brassen mer spilletid enn det Barcelona har gjort, og skal også ha gjort en forespørsel i januar — skjønt Barcelona ønsket ikke å selge midt i sesongen. Barcelona skal verdsette den gode innstillingen Adriano har hatt mens han har vært i klubben — selv om hans rolle har vært begrenset — og skal derfor ikke ønske å stå i veien for ønsket om mer spilletid.
Før sesongen ble Jordi Masip flyttet fra klubbens b-lag til a-laget, som en følge av en klausul i kontrakten. Med ter Stegen og Bravos inntog i klubben ble Masip fort en tredjekeeper, og spilletiden ble begrenset. Likefullt skal Masip — som Adriano — vist en strålende moral i klubben. Masip skal ha et par tilbud fra klubber i La Liga, samt en rekke tilbud i Segunda, samt noe fra utlandet. Klubben skal ønske å ha tre keepere i førstetroppen, men vil ikke stille seg i vei dersom Masip får et godt tilbud.
Rett før Barcelona i fjor gikk inn i et år med kjøpenekt signerte klubben Douglas for å gi bredde på høyrebacken. Brassen kan ikke akkurat omtales som ‘årets kjøp’, og har knapt spilt for klubben denne sesongen. På lik linje med Montoya har er ikke Aleix Vidals ankomst noen god nyhet for Douglas, men Barcelona skal i utgangspunktet kun ønske å låne ut backen. Man skal anse Douglas som en spiller som kan forbedre seg på sikt, noe som gjenspeiles av spillerens kontrakt, som strekker seg til 2019.
En som ikke har vært i klubben i år men som fremdeles forventes å forlate Catalonia er Gerard Deulofeu. 21-åringen skulle bli det neste store i Barcelona, men har ikke klart å leve til forventningene. Årets utlån til Sevilla overbeviste ikke klubbens sportslige apparat, og spilleren skal etter sigende utferdige en avtale med Everton i disse dager. Deulofeu var på lån i nettopp Everton i 2013/2014-sesongen, og imponerte trener Roberto Martinez. Barcelona antas å motta seks millioner euro for overgangen, samt at klubben kan kjøpe spilleren tilbake innen de to første årene.
Så gjenstår det å se om ryktene stemmer. Alt tyder på at også dette blir en spennende sommer for Barcelona — spesielt med presidentvalget på tapetet. Spennende blir det også å se hvem som forlater Catalonia, og hvem som kommer inn (for spill i januar).