Med «el triplete» i boks med klubblaget og en god åpningskamp i Copa America, er Neymar i vinden som aldri før.

Brasil avhengige av Neymar

I tillegg til en gnistrende sesong i Barca, har den unge brasilianeren også fortjent en hyllest for hva han har prestert for sitt landslag:
44 mål på 63 kamper: Den fotrappe driblefanten har for lengst passert historiske storheter som Rivaldo, Ronaldinho og Bebeto i antall mål for landslaget, og Neymar er nå kun tolv scoringer bak 90-tallets storspiller Romario. Foran der igjen ligger Zico og Ronaldo på henholdsvis 66 og 67 mål, og om Neymar fortsetter storspillet er heller ikke Pelés rekord på 95 landslagsmål trygg.
Mange år igjen: Neymar har tall å vise til som kan minne om en garvet 30-åring, men faktum er at han ikke er mer enn 23 år gammel. Scoringen og den avgjørende målgivende pasningen mot Peru i Brasils åpningskamp i årets Copa America bare bekrefter hvilken enorm posisjon unggutten har i Brasil.

Neymar hyller Messi

I et intervju til brasilianske O Globo, gjengitt av spanske Sport sier Neymar at neste Ballon d’Or-kåring bør være avgjort allerede. I følge brasilianeren er det ingen tvil om at det Messi har prestert inneværende sesong bør være mer enn nok til å heve den gjeve gullballen for femte gang.

– For alt han har gjort, fortjener Messi det.

Begge Barca-stjernene er i øyeblikket i aksjon i Chile under årets Copa America, og begge har notert seg for mål i åpningskampene. Senere i natt spiller Argentina sin andre kamp etter uavgjort-fadesen mot Paraguay, og kun seier er godt nok for Messi og co. mot knallsterke Uruguay, forøvrig uten suspenderte Luis Suárez.

Messi scoret 58 mål på 57 kamper denne sesongen, og var både katalysatoren og den avgjørende faktoren til Barcas tre titler. Neymar avslutter med igjen å fremheve spisskameratens prestasjoner.

– Han har vært den beste i verden og prisen burde allerede ha en vinner.

Selv skal Neymar gjøre alt han kan for å komme seg opp på topp tre-listen som utgjør kandidatene på gullball-utdelingen rundt nyttår.