Barcelona skal ha betalt tre millioner euro for å få fortrinnsrett på signering av 18-årige Gerson.
Den unge midtbanespilleren har blitt omtalt som «den nye diamanten» i Brasiliansk fotball. Han har bemerket seg stort for den Rio-baserte klubben Fluminense, men også for aldersbestemt landslag.

Braida til Rio

Sportsdirektør Ariedo Braida setter kursen mot Brasil for å fortsette forhandlingene allerede neste uke. Brasiliansk presse hevder at Braida vil gå med på en overgangssum på rundt syv millioner euro.
Fluminense har forholdt seg forholdsvis tause, men ønsker å gjøre det klart at unggutten ikke har blitt solgt til Barcelona — ennå. Gersons agent, Jorge Machado, har bekreftet at forhandlingene lever i beste velgående.

— Barcelona har allerede betalt tre millioner euro for fortrinnsrett på signeringen av Gerson.

Faren positiv til overgang

Med denne avtalen forbeholder Barcelona seg retten til brasilianeren, som også har vært i kikkerten til noen av Europas største klubber, deriblant Juventus.
Gersons far var på besøk i den spanske klubben i januar og snakket både med Albert Soler, Raül Sanllehi og Andre Cury. Tross familiens gode forhold til Fluminense virker faren klar på at sønnen bør søke nye utfordringer.

— Både Gerson og jeg ønsker at Fluminense og Barcelona blir enige om en overgang.

Om alt går som antatt og avtalen går i boks, kan det brasilianske talentet være på plass på Camp Nou allerede i januar.
Gersons kontrakt går ikke ut før i 2019, men da Fluminense står overfor økonomiske problemer, er den brasilianske klubben forberedt på å måtte selge 18-åringen.