Den tidligere Barça-presidenten bekreftet i dag at han stiller til valget som avholdes neste måned.
Det har lenge ligget i luften at Joan Laporta ville bli en av kandidatene til presidentvalget i Barcelona, men han har så langt vært hemmelighetsfull og nektet å avsløre sine planer.
I dag kom imidlertid den endelige bekreftelsen, da katalaneren annonserte sitt kandidatur gjennom en YouTube-video.

– Som dere allerede vet, kommer jeg til å stille til valg. Jeg ønsker at Barça skal være en klubb for alle. Jeg føler meg mer forberedt enn noensinne til å lede klubben, blant annet fordi jeg har mer erfaring enn før. Jeg har feil og mangler, som alle andre, men prinsippene har alltid vært de samme.

Han fortsatte ved å hylle den modellen klubben arbeider etter, og forsikret om at han vil gjøre sitt ytterste for å vedlikeholde og forsterke denne modellen.

– For meg er Barça mer enn en klubb, med en modell basert på Johan Cruyff, La Masia, Catalonia og Unicef. Takket være profesjonaliteten i denne organisasjonen fungerer denne modellen i praksis. Gjennom denne kampanjen vil jeg forsvare denne modellen.

Laporta avsluttet med å takke for all den støtten han har fått fra Barça-supportere.

– I mange år har jeg fått massiv støtte fra supportere av klubben, og det ønsker jeg å takke for. Det er grunnen til at jeg stiller til valg. Nå er sannhetens øyeblikk her og jeg trenger all den støtte jeg kan få.

Det er forventet at Laporta vil stille til pressekonferanse på mandag. Selve presidentvalget avholdes 18. juli. Da vil klubbens medlemmer få mulighet til å avgi sin stemme.
Laporta var Barça-president mellom 2003 og 2010. Nå gjør han comeback og 52-åringen regnes som en av favorittene til å bli klubbens nye president, men får konkurranse av Josep Maria Bartomeu som stiller til gjenvalg. I tillegg kommer Toni Freixa, Jordi Farré, Agustí Benedito og Jordi Majó til å stille.