Luis Suárez har nå fullført sin første sesong i Barca-trøye, og vi har satt sammen en oversikt over hva han har prestert på de rundt åtte månedene.
For ca. et år siden deltok Suárez i VM i Brasil med sitt kjære Uruguay, etter en fantomsesong for de røde i Liverpool. Selve VM ble langt fra noen personlig suksess for nasjonens beste spiss, men kort tid etter VM var han klar for FC Barcelona. Selv med flere måneders karantene og øynene til hele verdens presse på seg, tok Suárez tak fra første spark på ballen.

Suárez’ bidrag via tallenes tale

Fra den offisielle debuten mot Real Madrid i El Clásico den 25. oktober frem til Champions League-finalen i Berlin 6. juni har Uruguayaneren rukket å spille en rekke kamper.
43 kamper: Totalt 43 kamper ble det på den hardtarbeidende spissen, fordelt på 27 ligakamper, 10 Champions League-opptredener og 6 banebesøk i den spanske cupen.
25 mål: Suárez’ første scoring kom mot APOEL i Champions League etter en måneds spill for førstelaget. Deretter har det rent inn 16 mål i La Liga, et par mål i cupen og 6 nye scoringer i CL, ikke minst en flott matchvinnerscoring mot Juventus i selve finalen. 23 av de 25 målene er scoret fra inne i 16-meteren.
21 målgivende: Ikke bare scorer 28-åringen jevnt og trutt, men han har også servert sine lagkamerater nesten like ofte. Som én av de tre musketerer i MSN – tidenes spisstrio, har Suárez notert seg for 14 målgivende i La Liga, 3 i CL og 4 i cupen.
Skuddvillig: Med totalt 128 skuddforsøk, deriblant 59 på mål fordelt på de ulike turneringene, har superspissen unektelig vært et uromoment av de sjeldne for Barcas motstandere denne sesongen.
Driblefanten Luis: Utrolig nok har Suárez også lagt avgårde på 161 løp med ball eller dribleraid denne sesongen, med 109 av de fra hjemlig liga. 61 av gangene lyktes han, og vi husker vel alle hans to spektakulære raid mot den da tilsynelatende svært så hjulbeinte David Luiz da Barca rystet PSG så Eiffeltårnet skalv i metallet.
91 baller vunnet: Det finnes mange typer spisser, alt fra de stasjonære target-spissene, via lynraske bakromssprintere til rivjernene med silkefot. I sistnevnte kategori finner vi den ekstremt arbeidsvilige Uruguayaneren som utrolig nok vant 91 taklinger denne sesongen. 51 av de i spansk liga, mens han vant igjen ballen 26 ganger i europas gjeveste selskap. Riktignok skal det nevnes at han også mistet ballen en del ganger i løpet av sesongen, 582 ganger i tallet.
Fra en unektelig turbulent start i blaugrana-farger har «Luisito» imponert stort, ikke bare med avslutninger, målgivende og arbeidsinnsats, men kanskje spesielt i væremåte og beherskelse på og utenfor banen. En fantastisk spiller avslutter en glimrende sesong som trippelvinner, og har trolig gjenvunnet mye respekt rundt om i fotballverden. Hva er dine tanker om Suárez’ sesong, og hva kan vi forvente neste sesong?