De siste par dagene har flere Barca-spillere vært i aksjon i Copa America, og vi oppdaterer fortløpende.

Argentina fra himmel til jordskorpa på én omgang

Natt til lørdag smalt det skikkelig på Estadio La Portada i Argentina. Hjemmelaget som ledes av tidligere Barca-sjef Gerardo «Tata» Martino startet hjemmekampen mot Paraguay forrykende. Etter et massivt press og full spillemessig kontroll presset Messi frem en feilpasning fra bortelagets stressede spillere og Agüero lå som gjedda i sivet der han hogg til og satte ballen i mål bak en utspilt keeper.
2–0 kom kort tid etter da Messi vakkert spilte gjennom Di Maria som ble sparket ned, og straffe var faktum. Messi tok selvsagt straffen og hjemmefansen følte seg sikre på seier.
Men Paraguay hadde aldri kastet inn håndkledet og kvarteret ut i andre omgang reduserte bortelaget mot et tafatt og rotete hjemmelag. Scoringen ga tydeligvis blod på tann, og gjestene presset på og var farlige på kontringer kampen gjennom. På overtid utlignet utrolig nok Paraguay og Messi, Mascherano og co. gikk skuffet av banen etter kun et poeng.

Brasil tidlig i trøbbel mot lille Peru

Allerede etter et par minutter smalt ballen i mål bak Brasils keeper Jefferson, og sjokkerte hjemmefans trodde knapt sine egne øyne. Verdens kanskje nest beste spiller i år, Neymar Jr. rakk knapt å se skuffet ut før han førte Brasil tilbake i regnskapet. 1–1 og kun fem minutter var spilt!
Den første omgangen på Estadio Germán Becker hadde en aggressivitet og et trykk som får Irland — Skottland til å se ut som en samling med 22 velurkledde bloggere på Hello Kitty-festival i forhold, og verst gikk det selvsagt utover «Mr. Footloose», Neymar. Ydmykende kunstner med ball, dribleraid og flere frekke flikker (prøv å si det flere ganger fort) hisset på seg ivrige Peruanere og utrolig nok ble det meste vinket videre av en action-ivrig dommer.
Andre omgang fortsatte med høyt press av hjemmelaget, og Dani Alves, Neymar og co. kjørte tidvis over Peru spillemessig. Peruanerne nektet derimot å gi bort noe gratis, og kjempet som løver for å klore seg fast til poeng. Tiden gikk og Brasil ble mer og mer stresset, og dommeren pustet litt i fløyta når det passet, men ikke alltid. Mye rot og desperasjon fra hjemmelaget, og et utrolig hardtkjempende Peru tilsa at denne kampen ville ebbe ut 1-1. Men på overtid redder Neymar hele Brasils ære, som så ofte før, da han fører ballen over halve banen og trer gjennom Douglas Costa med en vakker stikker, og kampen ender 2–1.