Barcelonas siste kontraktsforlengelser har nådd helt ned til Doha.
Det var stor aktivitet på telefonen til Xavi igår. I lpet av fem minutter hadde han, i Doha, mottatt flere Whatsapp-meldinger fra kjente, som informerte han om Barcelonas nye forpliktelser: Alves og Enriques kontraktforlengelser, samt Qatars tilbud om å støtte klubben frem til 2020.
Etter å ha lest seg opp på nyhetene satt den tidligere Barcelona-spilleren — kapteinen på årets trippelviner, spilleren med flest kamper for klubben, og den mestvinnende spilleren i spansk historie, seg ned og tok en prat med Sport, på et hotell i Doha.
Er du overrasket over at Alves fornyet?

— Vel, ja, jeg må innrømme det. Det var en overraskelse for meg.

Forventet du det ikke?

— For å være ærlig, nei. Etter pressekonferansen, og at han virket som om han hadde annonsert sin avskjed og var utilfreds, sa jeg til meg selv at han ikke ville bli her. Men jeg er veldig glad på både han og Barca sine vegne. Han er en utrolig back og han har hatt en fantastisk sesong.

Tok han farvel med laget?

— Nei, han sa kun at han ikke var sikker. Jeg sa at han måtte bli her, for han ville ha det bedre i Barcelona enn noe annet sted. Han er 31 eller 32 år, han har fremdeles tid.

Syns du Aleix Vidal er en god signering?

— Han er en veldig god signering. Han er en ung kar, han er katalansk og han kjenner stedet. Han ankommer med all begeistringen i verden, han sa allerede på presentasjonen at han hadde drømt om å bli en del av Barca. Han er tøff og har et stort mot. Han kommer tilbake for å forbedre seg, jobbe hardt, han er utrettelig, han kan spille på begge flanker, han kan være en nyttig man. Han er en fantastisk signering.

Var Luis Enriques fornyelse frem til 2017 overraskende for deg?

— I mine øyne, nei. Vel, det er kun nylig at han sa at fremtiden hans var uklar. Jeg vet ikke helt, det er noe du må spørre han om. Han har vært en god leder for stallen, han har vunnet tre titler og han kan bli historisk ved å vinne tre til, hvilket vil gjøre hans lag til det beste i Barcelona sin historie. Hvor skulle han dratt, som er bedre enn Barca? Fotballmessig skulle det ikke være noen tvil, ei heller resultatmessig. Hans lederskap av laget har vært udiskutabel. Han er en mann med sterk personlighet og han har gjort et inntrykk på troppen.