Dani Alves tok en prat med pressen i dag, etter at det i går ble klart at brasilianeren fortsetter i Barcelona.

– Jeg har aldri sett en gjeng så sammensveiset som denne. Laget har aldri hatt det så bra sammen som vi har det nå, og det var en stor grunn for at jeg valgte å fortsette her, sa Brasilianeren.

Gledessprederen signerte i går for to år til, med muligheten for et tredje. Det selv om rapportene har tydet på at backen har hatt mer lukrative tilbud fra andre klubber rundt om i Europa.

– Jeg følger hjertet mitt, og det fortalte meg at jeg måtte bli. Det er veldig viktig for meg å være en del av denne klubben, og jeg føler at kapittelet ikke er ferdig skrevet ennå.

Viktige samtaler

Alves pratet videre om viktigheten til spesielt to andre i klubben, som gjorde at valget til slutt ble å bli.

– Treneren hadde tillit til meg da andre tvilte. Han sa tidlig i sesongen at han ville ha meg her og at vi kom til å få det morsomt. Nå er det klart at Enrique også fortsetter, så det er jeg veldig fornøyd med. Han har tatt klubben tilbake der den skal være og fått tilbake entusiasmen vår.

– Messi pratet også med meg og ba meg bli. Han sa at jeg ikke kom til å ha det bedre noe annet sted, sa Alves.

Ny høyreback

Når det gjelder signeringen av Aleix Vidal fra Sevilla er det lite annet som tyder på at han skal konkurrere om en høyreback plass. Det tar Alves imot med åpne armer.

– Det blir mer konkurranse. Jeg elsker når nye spillere kommer inn og konkurrerer om plasser i laget vårt. Han er en god spiller og det er ikke en tilfeldighet at han er nettopp her. Jeg kommer til å gjøre han bedre, og han vil gjøre meg bedre. Vi tilbyr forskjellige ting for laget, sa Alves om Vidal.

Når det gjelder avskjeden til Xavi og det og eventuelt avslutte karrieren i Barcelona sa Alves følgende.

– Jeg prøver ikke å være Xavi. Det ville vært umulig. Jeg går etter realistiske muligheter og det å legge opp her i Barca er en mulighet, for jeg har ikke lyst til å møte Barcelona i fremtiden med et annet lag, sa Alves til slutt.