Jordi Alba mener Barças nysignering er perfekt for klubben.

Gjenforenes etter 13 år

Etter å ha skilt lag for 13 år siden, gjenforenes Aleix Vidal og Jordi Alba i klubben hvor de spilte sammen på det aldersbestemte ungodmslaget.
Selv om de to kun spilte sammen i én sesong på U13-laget Infantil B, under sesongen 2001-02, har Alba fulgt karrieren til Vidal fra sidelinjen, og mener Barça har skaffet seg en perfekt spiller.

– Vidal er en spiller med en fantastisk fysikk, og som vil passe perfekt inn i Barça. Han har utviklet seg mye de siste årene, sa Alba om lagkameraten.

Da de to spilte sammen på Infantil B var Alba midtbanespiller og Vidal opererte som spiss. Siden den gangen skal nåværende Sevilla-trener Unay Emery ha mye av æren for å ha konvertert de to katalanerne til to meget habile backer. Alba i Valencia og Vidal i Sevilla.

18 millioner + variabler

Barças visepresident, Jordi Mestre, kungjorde i dag at Barça har betalt 18 millioner euro, plus fire millioner i variabler, til Sevilla for å sikre seg Vidal.
Mestre forsikret også om at Luis Enrique hadde godkjent signeringen, før han la vekt på 25-åringens kvaliteter.

– Han er en tilvekst til et lag som har startet på en ny seierssyklus. Han har en stor fremtid foran seg, hans vei hittil er et eksempel på hardt arbeid. En av hans første steg på fotballbanen var i Barcelonas juniorlag, der han spilte med Jordi Alba. Han er en allsidig spiller, med stor fysisk kraft, og han kan løpe opp og ned langs høyresiden. Han var en av de store åpenbaringene denne sesong, påpekte Mestre

Fra alvor til spøk

Før Europa League-finalen ble de spøkt om at Aleix Vidal ikke skulle fly sammen med resten av laget til Warsawa, men at Sevillas løpsvillige høyreback heller ville løpe de 3113 kilometerne fra tyrefekterbyen til den polske hovedstaden…