Snart skal Sør-Amerikas beste landslag kåres.
Det har vært noen begivenhetsfulle og hektiske dager. Lørdag sikret Barcelona seg sin andre trippel da de vant Champions League-finalen mot Juventus. I går kom spillerne tilbake til parade og fest i Barcelona, samtidig som nyheten om at Aleix Vidal har signert for klubben.

Neste stopp: landslagssamling

For de europeiske spillerne venter en siste runde med EM-kvalifisering, men for våre sør-amerikanske venner venter noe mye større. For natt til fredag starter årets utgave av Copa America. Årets mesterskap foregår i Chile, som åpner ballet mot Ecuador 02.30 norsk tid. Med på det er selvfølgelig Claudio Bravo som er nummer en og kaptein for den chilenske troppen.
To kvelder senere skal Lionel Messi og Javier Mascherano, sammen med finalemotstandere Carlos Tévez og Roberto Pereyra, ut i sin åpningskamp for Argentina, mot Jamaica i Gruppe B. Som mange sikkert vet ligger ikke Jamaica i Sør-Amerika, men da antall lag ikke går opp i turneringen er det tradisjon å invitere med to lag til. I år har valget falt på Jamaica og México. (México er ledet av tidligere Barca-legende Rafael Marquez, som i skrivende stund står med 124 landskamper, 89 flere enn nestemann — keeper Corona — på lista.)
Kvelden etter skal Neymar og Brasil ut i sin åpningskamp mot Peru, i den siste gruppen — Gruppe C. Neymar er landets store stjerne, og er faktisk den spilleren med nest flest landskamper (62) i Brasils tropp. Kun Robinho (96) har flere. Som den stjerna han er har han derfor byttet ut nummer elleve med nummer ti, slik han også gjorde i fjorårets VM. Neymar er eneste Barcelona-spiller i troppen til Dunga, da Dani Alves ikke har blitt tatt ut. Det ble heller ikke Rafinha, Douglas og Adriano, skjønt dette var noe mer forventet.
Deretter går det slag i slag, for med kun tre grupper spiller alle lagene kamper hver tredje dag. Det blir derfor lite hvile på de spillerne som var med i Champions League-finalen på lørdag.

Gruppe A

Chile, México, Ecuador, Bolivia

Gruppe B

Argentina, Uruguay, Paraguay, Jamaica

Gruppe C

Brasil, Colombia, Peru, Venezuela
Fullstendig oversikt over alle kamper, tropper og annen info finner du på de offisielle sidene. Mesterskapet kan sees live på youtube.