Etter en lang rundreise er Aleix Vidal tilbake i Barcelona.
Siden Aleix Vidal sist spilte fotball for FC Barcelona, i 2001, har han gått sin egen vei for å komme tilbake til klubben. Vidal har vært innom FC Cambils, Real Madrid, Gimnastic, Reus, FC Damm og Espanyol sine ungdomslag, før han fikk sin første smak på seniorfotball for nettopp Espanyol, da på andrelaget. Deretter har veien gått innom Pnathinaikos, Gimnastic, Mallorca B, og Almeria før han i fjor ble plukket opp av Sevilla. Kun ett år senere er han tilbake der det hele begynte.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake der jeg føler meg hjemme. Dette er den nest største dagen i mitt liv, etter min datters fødsel.

Travle dager

Mye av fokuset på dagens seanse var på spilleren sin utrolige reise for å komme seg tilbake til Catalonias hovedstad, og klubben han har drømt å spille for. Vidal la ikke skjul på at det har vært tøft, men det gjør alt bare bedre.

– Når det har vært vanskelig verdsetter man det mer. Det har ikke sunket helt inn enda da alt skjedde så fort. Jeg fikk beskjed i går om at lagene var kommet til enighet, og at jeg måtte kaste meg rundt for å være her i dag. Det var synd å forlate Sevilla, men jeg kommer hit for å bli en bedre fotballspiller, og for å jobbe hardt hver dag.

Kun trening frem til januar

Som en følge av transferembargoen Barcelona er under kan ikke Vidal spille for klubben før etter nyttår. Hovedpersonen selv velger å se lyst på det og påpeker at han vil få god tid til å spille seg inn i laget. Kanskje også å vende seg til en ny posisjon.

– Jeg har vært heldig som har fått en fysikk som gjør at jeg tåler å trene mye. På den måten kan jeg bruke de fire månedene på å vende meg til laget, og gjøre meg klar for spill. Også håper jeg å få spille litt i sesongoppkjøringen.

Siden ankomsten sin i Sevilla har han vist at han er en fleksibel spiller som kan spille langs hele høyrekanten, og selv om han har spilt høyrekant i hele karrieren viste han i år at han også kan bekle høyre back. Sevilla tapte forøvrig ingen av kampene der Aleix Vidal startet på backen — blant annet i semifinalen i Europa League, som Sevilla etterhvert fant. Trolig er det på høyreback han er tiltenkt, gitt Dani Alves sin kontraktsituasjon.

– Jeg gjør alltid mitt beste uansett hvor jeg spiller. Dette laget har de tre beste angriperne i verden, så det er vanskelig å tro at man kan spille kant. Men det er treneren sitt valg. Jeg har kommet hit for å kjempe om en plass i laget. De fire første månedene gjør at jeg kan tilpasse meg.

Vidal nevnte at det er Luis Enrique sitt valg hvor han vil spille. Nettopp Enrique skrives det mye rundt for tiden, da det kommende presidentvalget kan endre mye innad i klubben, Enrique selv har også vært vag i sine uttalelser til media, men Vidal tror at Enrique blir om det er opp til han.

— Jeg har ikke pratet mye med Enrique. Jeg møtte han kort i dag tidlig i forbindelse med den medisinske testen. Hva som ble sagt forblir mellom oss, men jeg forventer at han er her neste sesong.

Relasjonelle ferdigheter

En annen person Vidal ble spurt om var Dani Alves. Brasilianeren har enda ikke undertegnet noen ny kontrakt, og ved at Vidal har ankommet er det mange som tar det for gitt at brasilianeren drar. Likefullt har klubben ytret et ønske om å beholde brasilianeren, en situasjon Vidal må være forberedt på — selv om det virker lite trolig.

– Dani Alves er kanskje den beste høyrebacken i verden, men jeg føler ikke noe ekstra press på å erstatte han. Jeg ser heller på det som en utfordring.

Et av momentene som ofte trekkes frem rundt Alves og hans rolle i laget er det gode vennskapet med Lionel Messi. Både på og utenfor banen er de to et radarpar, og mange undrer seg på hva dette vil ha å si for Vidal.

– Det kommer til å bli viktig å skape gode relasjoner med Messi, selvfølgelig, men det er viktig å skape relasjoner med hele laget. Heldigvis har jeg fire måneder å gjøre det, så jeg skal få forberedt meg godt.

Avslutningsvis ble nysigneringen spurt om den nye trøya til laget, som for første gang har horisontale striper.

– Faktisk så likte jeg drakta. Fargene er fine og den har det viktigste; Barcelona sin logo.