President Josep Maria Bartomeu møtte nylig opp i kongressen til Barcelonas supporterklubb i Málaga.
Presidenten begynte sin tale til kongressen ved å ære avdøde Tito Vilanova, som fikk en hyllest iform av applaus fra alle de oppmøtte.

— Hans bortgang er utvilsomt det verste som har skjedd klubben de siste årene.

Denne sesongen har Barcelona blitt hardt kritisert, til tider også av egne fans. Mange har stilt spørsmålstegn ved klubbens sportslige ledelse, og mangel på aktivitet i overgangsvinduene. Under seansen i Málaga gav Bartomeu sin sympati til supporterne.

— Jeg vet at det ikke har vært enkelt å lese all kritikken fra folk som sier at dette er slutten på en æra, eller slutten på denne spillestilen. Disse tingene er ikke sanne, så ikke hør på kritikerne. Jeg vil si høyt og tydelig at de tar feil. Barcelona lever i beste velgående og skal slå fra seg — mer enn noen gang før.

I lys av denne kritikken har sportsdirektør Andoni Zubizarreta fått i oppgave å bygge et nytt lag denne sommeren, med styrets støtte. President Bartomeu virker fornøyd med arbeidet bak kulissene, og lover å begeistre supporterne.

— VI har jobbet med dette de siste månedene, og jeg kan forsikre at dere vil bli begeistret over dette prosjektet — veldig begeistret. Luis Enrique er den første brikken i dette prosjektet, som allerede har begynt. Han vil tilføre troppen entusiasme og håp, noe de vil trenge for å møte nye utfordringer. Han er den lederen førstelaget trenger.

Presidenten hyllet også lagets nye keeper, Marc-André ter Stegen, samt forsikret at Deulofeu og Rafinha er to spillere som vil «definere en æra i klubben». Han begrunnet også Leonel Messis nye kontrakt.

— Vi har gitt han den avtalen verdens beste spiller fortjener. Ingen kan si at han ikke er det, og vi er stolt over at Leo blir hos oss. Jeg vet at han er fornøyd også.

Når det gjelder nye signeringer hadde Bartomeu følgende å si.

— Vi jobber med å styrke laget i de posisjonene vi igjen trenger å være konkurransedyktige. Jeg kan ikke avsløre noen detaljer, da det er vårt ansvar å jobbe stille for å ta de riktige stegene for å oppnå målene vi har satt oss. Laget vi bygger vil fylle dere med stolthet og begeistre dere igjen. Ikke tvil, dere vil nyte å se Barca spille neste sesong.

PS. Mundo Deportivo skrev i dag at klubben skal være enige med alle sine alternativer om de personlige betingelsene, men at de mangler å bli enige med de forskjellige klubbene. Så får vi se hvem som til slutt kommer inn dørene på Camp Nou.