Carles Puyol har snakket med «Els Matins de Catalunya Ràdio» om den kommende Champions League-finalen.
Den tidligere Barcelona-kapteinen støtter sitt tidligere lag og nestkommanderende på lørdag. Puyol sa at han ønsker at Xavi skal løfte troféet som kaptein.

— Xavi har løftet mange andre troféer, men jeg ønsker at han får oppleve dette også. Han vil skjønne at det er annerledes. Jeg har full tiltro til dette laget og det vil være en fin måte å avslutte sin Barcelona-karriere på.

Krølltoppen husker tilbake til den gangen han ga tidligere Barcelona-spiller Éric Abidal muligheten til å løfte bøtta med de store ørene.

— Han hadde kjempet hardt for å komme tilbake og for å være der den dagen. Han viste oss at vi aldri må gi opp og han fortjente det. Jeg håper at Xavi for oppleve det samme. Jeg har vært såpass heldig at jeg har gjort det meste i løpet av min karriere, det er vanskelig å beskrive hvordan det føles å løfte dette troféet.

Eks-spilleren var også full av lovord om laget og deres fantastiske sesong. Han fortalte at han skulle ønske han fortsatt kunne være med dem. Puyol forteller også at han skulle ønske han kunne ha spilt til han ble 40, men at skadene kom i veien for den planen.

— Dette laget har fortsatt mye fotball i seg til tross for at mange av dem har vunnet alt flere ganger. De har nye, unge og ambisiøse spillere som er sultne på suksess.

— Luis Enrique har alltid hjulpet meg mye og jeg har lært mye fra han. Jeg er veldig glad på hans og mine lagkameraters vegne. Jeg planla å spille til jeg ble 40 fordi jeg følte meg i såpass god form, men jeg kjenner at jeg ikke klarer det lenger. Hvis jeg skal på banen skal det være med 100% innsats.