Xavi og Pirlo er to av de beste midtbanespillerne i verden, ikke bare i denne æraen, men gjennom tidene.
Få spillere har slik kontroll over ballen som Xavi og Pirlo har, og det er ikke mange som kan skape sjanser ut av «ingenting» slik som de to. Både i landslagssammenheng og i klubbenene deres har de fått tittelen som midtbane-generalen, med god grunn.
Som alle vet, vil Xavi dessverre forlate Barcelona etter finalen i Champions League. Da ender han en fantastisk karriere for klubben i hans hjerte, der verden har sett han vinne 24 trofèer på 17 sesonger. I hans siste kamp for Barcelona vil han møte Pirlo, som blir beskrevet som en spektakulær fotballspiller, ingen er som han. Da vil Xavi få sjansen til å gjøre 24 trofèer om til 25, men ikke uten at Pirlo og Juventus vil prøve å hindre han.

Vunnet alt

I en alder av 35 og 36 år, har både Xavi og Pirlo vunnet alt som er å vinne. Katalaneren har vunnet den spanske ligaen åtte ganger og vunnet Champions League tre ganger. Pirlo har vunnet den italienske ligaen fem ganger og Champions League to ganger. Begge to har også vunnet verdensmesterskapet i fotball, der Pirlo vant med Italia i 2006 og Xavi med Spania i 2010. Xavi har bare spilt for en klubb, Barça, der vi kan sammenligne med Pirlo som har spilt for Brescia, Inter Milan, Reggina, AC Milan og Juventus. En ting som er felles med disse, er at alle lagene Pirlo har spilt for er italienske. Så gjenstår det å se hvem som vinner på lørdag. En ting er sikkert, og det er at både Xavi og Pirlo har gjort seg fortjent til evig legende-status.