Juventus-legenden, del Piero, beundrer Enrique og hyller Messi før finalen i Champions League.
Alessandro del Piero var en av de største stjernene på banen da Juventus vant Champions League i 1995/1996. Den tidligere Juventus-spilleren lot seg intervjue av FCBarcelona.com før finalen i Berlin. Der ble navn som Luis Enrique, Messi og Xavi nevnt.
Del Piero skal selv være tilstede i Berlin og han forventer ikke noe annet enn en finale. Selv sier han at en ikke kan spå hvordan en kamp som dette kan ende. Favoritten kan vinne, men rollene kan også forandre seg, sier han til klubbens sider. Han forteller selv at han har tapt da laget hans har vært favoritter og vunnet når selv hans eget lag ikke forventet det. Slik er fotball.

Første finale på 12 år

For Juventus blir dette første finale i Champions League på hele 12 år, men del Piero forsikrer oss om at dette er to vidt forskjellige lag med forskjellige historier. Men de har noe felles, ifølge italieneren, kamp etter kamp i turneringen har de blitt bedre og de har vunnet mot store lag på vegen mot finalen. Semifinale mot Real Madrid i dette tilfellet og kvartfinalen mot Barça for 12 år siden.
Xavi og Pirlo har blitt mye sammenlignet før lørdagens finale og dette har del Piero også fått med seg. Han mener de har den høyste intelligensen i fotball.

Vi snakker to unike deler av fotballhistorien, to fenomen. Det har vært en ære å spille med, og mot dem.

Verken Barcelona eller Juventus var favoritter til å være i finalen i Champions League tidlig denne sesongen, men ting har forandret seg. Del Piero sier at alle synst Barcelona var fantastiske, men de var ikke like sterke som de andre lagene. Men det at de er i finalen viser hvor mye de har jobbet seg opp, nå er de en av de beste, sier den tidligere Juventus-spilleren. Del Piero mener at Barça spesielt må passe seg for Pirlos farlige frispark, Tèves og Moratas skudd, det solide forsvaret og Juventus evne til å forsvare en ledelse.

To forskjellige trenere

Den tidligere verdensmesteren ser forskjellen mellom de to managerene som møtest i Berlin. Allegri tok over et vinner-lag og forbedret det uten å lage noe store problemer av det. Han gjorde det gradvis og uten å miste tilliten til laget. Om vi ser på Luis Enrique så har han gjort en fantastisk jobb med dette Barça-laget. Laget er ett og spiller brilliant. Han har tre fantastiske spillere på topp som kjenner hverandre godt og de har frihet til å gjøre «hva de vil». Dette virker for Barça.
Når del Piero skal beskrive Messi må han bruke flere ord. Ifølge italieneren er Messi nummer èn.

Talentet hans, instinket, lidenskapen hans for fotball og magien han skaper når han spiller er det som gjør han best. Vi er så heldige for at Messi lever nå og at vi får se han spille fantastisk fotball. – del Piero