Andrés Iniesta rørte Xavi Hernández med sin tale på dagens avskjedsseremoni for klubblegenden.

For anledningen har jeg forberedt et lite notat. Kaptein, lagkamerat, venn, motoren, på vegne av alle som har spilt med deg.
Hvem hadde trodd at vi skulle være her i dag. Du, som har vært på førstelaget lagbilde gjennom 17 år, på den fremste rekken. Det er en stor fortjeneste, i verdens mest krevende klubb, som du alltid minnet oss om.
Ingen av oss kan forestille seg hvordan det blir å møte opp til den første dagen med trening uten å ha deg der. Du møter alltid dine nye lagkamerater med smil og støttende ord.
Fotballen har alt å takke deg for, for å tenke på laget fremfor deg selv, for å ha overført klubbens verdier i over 24 år, takk, fordi alle dine råd har vært forelesninger fra livet, og for historiske minner, som er så nødvendige i garderoben.
Alle vet at du vet at du vil komme tilbake, fordi du har Barça i blodet.

Det mest emosjonelle øyeblikket kom da Iniesta nevnte Jaume, Xavis bestefar, i talen.

Mer culé enn flagget selv, hvis han var her i dag, så ville han være så stolt over å se alt dette.
Personlig, ønsker jeg å takke deg for alle disse årene, ikke bare for de magiske øyeblikkene, men også våre samtaler utenom fotballen. Vi to har vært som lærer og elev. Kort sagt, det er et privilegium å stå ved din side, vil vi alltid være med deg, min venn.