Barças lysluggede midtbanekroat har også snakket ut om den kommende finalen mot Juve.
Ivan Rakitic kunne forsikre at han og resten av laget har beina godt plantet på jorden, til tross for den suverene inngangen Barça har til finalen.

– Alt har gått bra hittil og vi kan gå inn i finalen med trygghet. Vi kan la følelsene våre løpe løpsk hvis vi får hendene våre på trofeet, men før det, er det en kamp som skal spilles, sa kroaten ifølge Marca.

Etter et tårevått farvell med Sevilla, har 27-åringen virkelig funnet seg tilrette i den katalanske hovedstaden.

– Alt vi har i denne klubben er utrolig: De beste spillerne i verden, supportere av ypperste klasse og fantastiske fasiliteter. Sesongen er lang, og man må forvente både oppturer og nedturer. Det har vært vesentlig for oss å beholde fatningen og troen på oss selv, og det er ingen tilfeldighet at vi har funnet vår beste form sent i sesongen.

Barças fulltreffer på formkurven kan mest av alt tilskrives Luis Enrique og hans støtteapparat. Lysluggen hadde bare lovord å si når han ble spurt om sin trener.

– Han er en meget hardtarbeidende mann, som ikker lar noe være ugjort, og prøver alltid å sørge for at vi er så godt forberedt som vi overhodet kan være.

Rakitic er heller ikke blant dem som tror at Barça står foran en lett match i finalen mot Juve.

– Vi respekterer Juve ethundre prosent. De har gjort en strålende jobb med å komme til finalen. Vi vet at vi må spille på vårt beste, fordi vi står overfor et svært godt forberedt lag. Jeg vet at de fortjener å være der de er.

Kroaten ble kåret til ‘Man of the Match’ for Sevilla under Europa League-finalen i fjor, og står nå overfor sin aller første Champions League-finale.

– Jeg spilte i Europa League-finalen i fjor, men det er ikke det samme. Vi bør ikke fokusere for mye på at dette er en finale. Det blir en veldig spesiell dag, og vi må endre på noen ting, men det viktige er at vi nyter kampen.

Rakitic måtte også svare på spørsmål om Juventus’ solide midtbane.

– De er et veldig sterkt lag, og det er ikke bare midtbanen deres som er betydningsfull. De består av førsteklasses spillere, og vi har stor respekt for dem. Vi må være forberedt på å presse hardt og å holde på ballen så mye som mulig.