Luis Enrique erkjenner at det er trippelen, og ikke bare Champions League i seg selv, som motiverer laget foran kampen mot Juventus på lørdag.
Under gårsdagens pressekonferanse la ikke Barças trener skjul på katalanerne er mer begeistret over å ha sjansen til å kunne innkassere en potensiell trippel — for andre gang i klubbens historie — enn de er begeistret over å kunne vinne Champions League-finalen i seg selv.

– Det er trippelen, snarere enn Champions League, som vi er veldig opprømt over, sa Ennrique ifølge Marca.

Med bare fire dager igjen til finalen i Berlin, fremhevet Luis Enrique lagets imponerende prestasjoner gjennom sesongen, og uttrykte sin tillit til at spillerne kan gjenskape den gode formen fra tidligere oppgjør også på lørdag.

– Vi har slått de franske og de tyske mesterne, nå er vi ute etter de italienske. Vi har tapt noen underlige kamper, som den mot Bayern, men vi har spilt på et meget høyt nivå i Champions League i år. Finalen fører alltid med seg en betydelig psykisk belastning, men vi er overbevist om at vi kommer til å spille en god kamp og gjøre det vanskelig for dem.

45-åringen avviste raskt favorittstempelet, som Barça må tåle å ta med seg inn i finalen, og henviste i stedet til den storslåtte sesongen som Juventus er i ferd å legge bak seg, når italienerne nå legger de siste brikkene i sitt trippelpuslespill.

– Juve har hatt en eksepsjonell sesong ved å vinne serien og cupen, i tillegg til å gjøre det svært godt i utslagsrundene av Champions League. Det blir en morsom kamp, ​​med mange variabler. Å være favoritter er vel og bra etter kampen, men man må først bevise det, slik vi gjorde mot Athletic. Vi ser frem til å gjøre det samme mot Juve.

Barça-sjefen antydet — uten å henvise til sin fremtid i klubben, hvis Xavi håper at blir vedvarende — at han er tilfreds med sin første sesong ved roret i den katalanske storklubben.

– Jeg har vært ‘treneren’, det som er Barça leide meg inn for å være, og jeg er fornøyd, selv om jeg kunne ha gjort noen ting bedre og andre ting verre.