Lørdag markerer slutten på en æra. Andrés Iniesta og Xavi Hernández har begge vært sentrale brikker i suksessen til både Barça og Spania det siste tiåret, men helgens Champions League-finale mot Juventus i Berlin kan bli siste gang de noen gang spiller sammen.
Etter alt å dømme kommer Andrés Iniesta til å starte kampen for Luis Enriques lag. Xavi tar sannsynligvis plass på benken, selv om han kan bli byttet inn i andreomgang, og samarbeide med Iniesta for en aller siste gang.
Under dagens pressekonferanse la ikke Iniesta skjul på at det ville være fantastisk å se Xavi melde seg ut ved å løfte finaletrofeet — selv om han bedyret at Barça ikke trenger noen ekstra motivasjonsfaktor inn i finalen.

– Vi vil prøve å virkeliggjøre bildet av at Xavi løfter opp trofeet. Det er en motivasjonsfaktor i en kamp som i utgangspunktet ikke trenger mer motivasjon. Det er en unik mulighet for en spiller som ham å ta farvel på, å løfte trofeet… Det ville være perfekt; for ham, for oss, og for fansen.

Juventus har også en spesiell årgang på sin midtbane i Andrea Pirlo. Italieneren har fått plass i hjertene til fotballfans over hele verden. Men da Iniesta ble bedt om å sammenligne dem, var han ikke i tvil om hvem av de to legendene som er hans favoritt.

– For meg er Xavi nummer én i denne sammenhengen. Jeg har vært så heldig å ha ham som min medspiller, og som en venn gjennom hele min karriere. Det har vært et privilegium. Jeg håper at denne siste kampen hans ender med seier. Når det gjelder Pirlo, tror jeg at han er et verdensomspennende referansepunkt for alle som ser ham spille. Det kommer til å bli en flott kamp å se på, og det å ha sjansen til å se disse to spillerne i aksjon er noe helt spesielt.

Bortsett fra fokuset på de to legendariske midtbanegeneralene, ble Iniesta stilt spørsmål om hvordan det er å komme inn i finalen med favorittstempelet.

– Å være favoritter er uviktig for oss. Vi har et kompetent lag foran oss. Det er tross alt finalen, og de har også sine tredje tittel for sesongen som de spiller for. Hvis vi spiller som vi har gjort i det siste, har vi en god sjanse til å vinne. Men som spillere ser vi ikke på oss selv som favoritter, det ville være å trå et feiltrinn.