UEFA.COM har nylig publisert et dybdeintervju med Champions League-finalens største profil; Leo Messi.
På lørdag kan den magiske argentineren bli den første spilleren som scorer mål i tre finaler, når Barça møter Juventus på Olympiastadion i Berlin. UEFA.COM har snakket med Leo Messi foran sesongens største oppgjør.
Om sine største innflytelser…

– Vel, min far har alltid vært med meg og mamma; de har begge alltid fulgt meg overalt. Og som med alle mødre og fedre, antar jeg at de rådet meg, og fortalte meg om mine prestasjoner og hvordan jeg gjorde det. De tok vare på meg, spesielt når det gjelder fotball og min utvikling. Så kom klubben og hjalp meg også, og så videre. Men alt i alt har det alltid vært familien som har hjulpet meg og støttet meg.

Om hva Barça betyr for ham…

– Da jeg kom hit var det et svært viktig skritt jeg tok, ikke bare for min fotballkarriere, men også på et personlig nivå. Jeg har vært veldig takknemlig for hva klubben har gjort for meg, og den varmen og støtten jeg har fått. Jeg har utviklet meg og vokst her i denne klubben. Jeg liker denne klubben veldig godt fordi, som jeg sa tidligere, det er mer enn bare hvordan de har hjulpet og støttet meg i alle de årene jeg har vært her.

Om Neymar og Luis Suárez…

– Vi kommer veldig godt overens, ikke bare på banen, men også utenfor banen. Jeg tror at hvis du kommer godt overens utenfor banen, vil det gjøre ting lettere på banen.

Om finalen mot Juventus…

– Det er en Champions League-finalen — vi har måtte gjennomgå mye for å ta oss hele veien, og vi vet at det ikke er lett å bli mestere igjen. Vår drøm er å vinne alt. Vi vet at vi møter en svært vanskelig motstander — de er veldig sterke, Juventus er et stort lag. Det er en finale og alt kan skje, men vi kommer til å forberede og tilnærme oss denne på samme måte som vi har gjort til finaler før.

Om sine mål i finalene i 2009 og 2011…

– Jeg har alltid sagt at begge har vært veldig viktige i min karriere, på grunn av kampene i seg selv og de øyeblikkene da jeg scoret målene. Den første i Roma — da jeg scoret det andre – betydde at vi praktisk talt hadde vunnet kampen og kom til å løfte trofeet. Deretter øyeblikket hvor jeg gjorde 2-1 på Wembley, når kampen var ganske jevn. Det var derfor vi feiret som vi gjorde. Begge målene var veldig spesielle for meg.


Messi says the team have worked hard to reach… by fcbarcelona