Hvis Leo Messi scorer mot Juventus, vil 27-åringen nok en gang skrive historie i Champions League.

Kan sette ny finalerekord

Leo Messi har allerede vunnet Europas mest ettertraktede premie tre ganger. Etter å ha samlet en imponerende rekke av trofeer og rekorder, er argentineren nå rettet mot sin fjerde europeiske suksess med Barça — samt å sette nye rekorder på veien.
Dersom Barças nummer ti scorer mot Juventus i Berlin, vil han nemlig bli den første spilleren til å score i tre Champions League-finaler, etter å ha nettet mot Manchester United både i 2009 og 2011. Ved å finne målet mot Juventus, vil Messi legge spillere som Raúl González, tidligere lagkamerat Samuel Eto’o og sin felles toppscorer denne sesongen, Cristiano Ronaldo, bak seg.
I sine tidligere finaleopptredener, i Roma og på Wembley, var argentineren avgjørende, og scoret én gang i hver kamp. Med et tredje mål på like mange finaler vil Messi skrive Champions League-historie.
I 2009 headet Messi inn det viktige andremålet for Pep Guardiolas Barça, i sin første finale. En presis lobb av en heading mot bakerste stolpe, etter et knivskarpt innlegg fra Xavi Hernández, som slo knockout på Uniteds Edwin van der Sar og forseglet Barças 2-0 triumf.
Messi traff også klokkerent i 2011, som med sin ‘Man of the match’-opptreden inspirerte Blaugrana til seier over Sir Alex Fergusons menn i London. Messis mål tidlig i andre omgang — et kraftfullt skudd med venstrebenet fra 20 meter — satte Barça i førersetet, før David Villa endte Uniteds vinnersjanse og forseglet 3-1 seieren.

Kan bli tidenes toppscorer

Med sine ti mål i turneringen, er Messi på toppen av denne sesongens målstatistikk sammen med Ronaldo. Et mål til, det 78. Champions League-målet i hans karriere, vil krone ham som toppscorer for femte gang i turneringen — noe som i seg selv er en ny rekord.
I tillgg vil Messi, med et mål mot Juventus i Berlin, altså oppnå den bemerkelsesverdige prestasjonen ved å score i alle tre av sine finalekamper.