Hva er vitsen med et akademi hvis vi ikke skal benytte oss av spillerne? Andreas Viken kommenterer.

Ikke en del av planene

Tidligere i dag ble det meldt på Twitter at Riqui Puig ikke skal være en del av planene til manager og trener Ronald Koeman. Mannen som etter all forventning skal være den daglige sportslige lederen for FC Barcelona. Slik en forventer i profesjonell fotball. Det er merkelig, da det ikke finnes en god årsak, hverken sportslig eller forretningsmessigt for å ikke ønske å ha Puig som en del av den endelige troppen. Det er amatørmessing på høyeste nivå og fornærmer min oppfatning av ordet «manager», «trener», «coach», osv.. Mer om dette til slutt.

Gjort seg fortjent

Puig har ikke noe mer å bevise eller å jobbe mot. Den unge midtbanespilleren har gjort seg mer enn nok fortjent til en fast plass på førstelaget. Han har storspilt nesten hver gang han har fått muligheten og har sklidd så og si rett inn som en del av vår beste midtbane sammen med de Jong og Busquets. Jeg kunne til en viss grad forstått at Puig ikke var en del av planene hvis Koeman hadde hatt mulighet (over en halv sesong minst) til å bestemt seg for at «Nei vet du hva denne spilleren passer rett og slett ikke. Han bør finne seg en annen klubb». Men da burde Puig allerede vært 26 med flere sesonger på rad på det høyeste nivået. Eller vist såpass dårlig holdning på trening at det ikke rettferdiggjør en posisjon på laget. Det hadde svidd, men det hadde vært en beslutning det går an å forsvare sportslig. Det går også an å forsvare et salg av en slik spiller og likevel hente inn en solid sum med penger. Spilleren er fortsatt god, men trives åpenbart ikke i Barcelona. Kom her «x-klubb» og hent denne klassespilleren. Vi er overbevist om at han vil trives og blomstre hos dere. Takk for de 90 millionene forresten.» Men slik tankegang er noe som for lengst har forsvunnet fra hodene i Barcelona. Koeman er bare redd for noe som er ukjent for han – en ung talentfull spiller som ønsker å være i klubben.

Riv La Masia og selg tomten

Dette er ikke første gangen en talentfull spiller har blitt sendt på dør av FC Barcelona. Men denne gangen er det helt hinsides. Som tidligere nevnt, Puig har alt! Hvis treneren i klubben ikke klarer å finne en plass til et slikt talent som Puig, sender det illrøde varsellamper i mine øyne. Er du så taktisk begrenset at du ikke klarer å finne en plass til en prototype-spiller fra La Masia? Er du så lite fotballkyndig at du ikke ser hvordan du skal klare å utvikle en slik spiller? Grøss og gru om en ung kortvokst argentiner hadde vært i akademiet på denne tiden, han hadde blitt solgt til utlandet med en gang for en billig penge. Hvis klubben tillater dette, sprenges alle lyspærene jeg kan tenke meg. Hvis det er slikt en skal holde på er det bare å rive hele akademiet og selge tomten slik at vi kan kjøpe flere 30-åringer. Utvikling av spillere tilhører tilsynelatende fortiden.

Victor Font har rett


Raskt oversatt;

Ennå et eksempel på hvorfor det trengs en ny retning i klubben så fort som mulig. Beslutninger som potensielt kan påvirke den langsiktige fremtiden til klubben burde ikke fattes av noen som ikke har en fornuftig visjon for klubben.

Eller av de uten noen sans av retning eller moralsk rettferdighet i det hele tatt. Se; det nåværende styret som skal på hodet ut til neste år. Er det rart Messi sendte den faksen?