Er det mulig å forestille seg den skarpeste utgaven av Messi på mange år når fotballen endelig returnerer?
De siste par sesongene har vi sett stadig flere tegn på noe som kan gi enhver ivrig Barça-supporter både kaldsvette og våkne netter – Leo Messi aldrer. Toppfarten og det kjente rykket er ikke den samme som før, han må hvile mer enn tidligere og stadig oftere ser han ut til å holde seg til lår, knær eller lyske i tøffe kamper.
Har leverer naturligvis fortsatt på et utenomjordisk nivå, men for de av oss som har sett ham herje uke inn og uke ut i godt over et tiår er det lett å se at noe har endret seg. Det virker ikke bare som at argentineren spiller mer enn noen gang tidligere – han har også vært tvunget til å være enda mer aktiv i kampene enn tidligere som følge av hvor avhengig laget er av hans prestasjoner.

En unik mulighet

Av motspillere har Messi tidligere blitt beskrevet som tilsynelatende uinteressert i store deler av kampene, før han har hugget til når muligheten bød seg. De siste sesongene har vi imidlertid knapt sett et eneste Barça-angrep starte et annet sted enn i beina på Messi. Dersom man våget å starte en kamp uten argentineren på banen, var det som regel kun et tidsspørsmål før han måtte hives innpå for å redde stumpene. Men nå har «La Pulga» fått en unik mulighet til å hvile uten at det har gått ut over lagets prestasjoner.
Sist gang Barcelona og Messi spilte en kamp var 7. mars mot Real Sociedad. Det er altså snart tre hele måneder siden kapteinen spilte en fotballkamp. I store deler av denne perioden har det heller ikke vært fellestreninger for laget. På generelt grunnlag kan man si at pandemien var en svært så beleilig hendelse for Barcelona sin del. Flere sentrale spillere har blitt skadefri igjen og den tynnslitte troppen får sårt tiltrengt hvile.
Forhåpentligvis har denne perioden også gitt Messi mulighet til å bli kvitt alle småplagene som tidligere nevnt – en mulighet som etter alt å dømme vært der dersom koronakrisen inntraff. Muligens har pausen også gitt argentineren en mental pause fra det konstante presset som hviler på hans skuldre.
Alt dette blir naturligvis ikke noe stort mer enn spekulasjoner og antagelser, men det fullt mulig å forestille seg den skarpeste utgaven av Messi på mange år når fotballen endelig returnerer.
Hvilken utgave av Messi tror du vi får se når fotballen returnerer?