Et eventuell beslutning om å selge franskmannen kan fort føye seg inn i rekken av elendige avgjørelser av det sittende styret.
Den unge, franske midtstopperen Jean-Clair Todibo ble hentet til Barça fra Toulouse i januarvinduet i 2019. Fordi stopperen var på utgående kontrakt var ikke overgangssummen større enn 1 million euro – lommerusk for en klubb som Barcelona.
Todibo var ikke spesielt mye omtalt og franskmannen hadde kun spilt en håndfull kamper for Toulouse sitt førstelag da Barcelona snappet ham opp. Overgangen så ut til å være i tråd med en overgangspolitikk som har blitt populær blant andre storklubber, som Real Madrid. En overgangspolitikk som baserer seg på kjøp av unge spillere med stort potensiale til en billig penge.

Lite spilletid, men imponerende prestasjoner

Todibo fikk Barça-debuten sin av Ernesto Valverde kun et par måneder etter overgangen fra Toulouse. Som del av et reservepreget Barcelona-lag gjorde han en grei figur. De kommende månedene ble det ikke spesielt mange anledninger for franskmannen å vise seg frem, men de få gangene han fikk muligheten viste han at han gode takter.
I den svært vanskelige bortekampen mot Inter i inneværende sesong imponerte han stort og var utvilsomt blant banens beste.

Kan ende opp på Merseyside

Til tross for imponerende spill, så det ut til at klubben mente at et utlån var det beste alternativet videre for Todibo. Med svært tøff konkurranse på stopperplass var ikke det nødvendigvis en dårlig avgjørelse, men problemet var den sjokkerende lave kjøpsopsjonen i låneavtalen med Schalke 04.
Nå ser det imidlertid ut til at den tyske klubben ikke har råd til å utløse kjøpsopsjonen på 25 millioner euro. Selv om det kan se ut som at Barcelona slapp billig unna denne gangen, skal klubben etter sigende fortsatt være ivrig med å kvitte seg med den høyrereiste stopperen.
I går skrev Sport at Barcelona forhandler med Everton om et salg av Todibo for om lag 20 millioner euro. Flere andre europeiske storklubber skal angivelig også være interessert. Merseyside-klubben ønsker angivelig også en avtale uten tilbakekjøpsklausul – forståelig nok.

Henger ikke på greip

Hva er så grunnen til at styret tilsynelatende ønsker å kvitte seg med Todibo? Han dekker en svært viktig posisjon i laget. Piqué synger på siste verset og Umtitis knær er omtrent like pålitelig som en lommetyv på Barcelona-metroen.
De siste årene har unge, ballspillende midtstoppere blitt svært ettertraktet i Fotball-Europa. Dersom Barcelona skal finne en erstatter med tilsvarende egenskaper som Todibo er det ikke usannsynlig at de må ut med nærmere det dobbelte av den antatte salgssummen. I tillegg må en slik eventuell erstatter sannsynligvis akseptere å ikke være i startelleveren umiddelbart, noe som vil gjøre en slik oppgave enda vanskeligere.
En plausibel plan er at styret ønsker å selge franskmannen for å bedre den skjøre klubbøkonomien, for så å satse på andre stoppertalenter innad i klubben, som for eksempel Ronald Araújo. Uruguayaneren har utvilsomt et stort potensiale, men er uprøvd på toppnivå sammenlignet med Todibo.
Hva tenker du om et potensielt Todibo-salg?