Til tross for at håpet om å gjenvinne cup-tronen ble knust på San Mamés var det flere gode ting å ta med seg.
Man skal nok et par år tilbake for å finne en mer turbulent Barça-uke enn den foregående; krangling mellom klubbens sportsdirektør og kaptein, støy om Messi sin utgående kontrakt, ny langtidsskade på Dembélé og torsdagens tap i Baskerland. Det er lett å se mørkt på resten av sesongen, og få vil nok klandre deg dersom du ser mørkt på fremtiden også. Forhåpentligvis klarer klubben etter hvert å rydde opp det mest prekære utenfor gressmatten, for det trengs utvilsomt. Dersom man ser på prestasjonene på banen de siste kampene ser det imidlertid lysere ut enn på svært lenge.

Quiques plan

Dersom man ikke så kampen og kun kastet et raskt blikk på hvilken som helst livescore-app, er det lett å tenke at kampen i Bilbao var som nærmest alle kampene Barça har spilt der de siste årene. Men det er ikke tvil om at faktum er noe annerledes enn som så. Det er lenge siden Barcelona har kontrollert en kamp i like stor grad på San Mamés som de gjorde på torsdag – og det med en startellever som inkluderte en back på høyreving og en 17-åring i angrep.
Evnen til å kontrollere spillet og styre tempoet var en av de egenskapene som muligens ble neglisjert under Valverdes ledelse. Bortelaget skapte tre store sjanser, ble snytt for en klar straffe og holdt baskerne til ett fattig skudd på mål i løpet av kampen. Det må sies å være akseptabelt, til tross for at det ikke ledet til seier denne gangen. Følelsen av å være tilfreds med måten laget spilte på selv etter et tap er ikke noe som har vært hverdagskost for Culés de siste årene.

Stort forbedringspotensiale og store utfordringer

Selv om spillet i kvartfinaletapet viste hvilke steg laget har tatt, er det viktig å huske at Setién ikke har sittet i sjefsstolen i mer enn noen uker. Det faktum at man allerede kan se klare forbedringer viser også at det er et stort forbedringspotensiale i troppen. I tillegg må man overkomme store utfordringer som at den nåværende, tynne troppen skal holde hele veien til starten av juni. Man må nok også krysse fingrene for at Messi finner tilbake til toppformen i løpet av ikke altfor lang tid. Det er vanskelig å se for seg at resten av sesongen ikke blir umåtelig spennende for alle som er glad i Barça.
Hvilke tanker gjør du deg om resten av sesongen?