Det føles kanskje litt merkelig ut å skrive en hyllest til Messi på dette tidspunktet. Han har tross alt ikke lagt opp, og det er lite som tyder på at han ikke lenger er en verdensklassespiller. Allikevel, han er nå 32 år og som vi alle vet er det ingenting som varer evig.
Jeg har heiet på FC Barcelona i mange år, og jeg skal ærlig innrømme at det hele startet med Ronaldinho. Som fotballentusiast har jeg alltid satt stor pris på individuelle ferdigheter. Ronaldinho var en spiller som regelrett gjorde meg målløs. Aldri før hadde jeg sett en så begavet spiller, men jeg kunne aldri i mine villeste drømmer drømt om at en enda bedre spiller snart ville dukke opp. Første gang jeg hørte om Messi var i 2005. Strengt tatt visste jeg ikke særlig mye mer enn det rapportene tilsa. FC Barcelona satt på en juvel, men jeg hadde aldri sett han spille en eneste kamp. Første gang jeg så han spille var jeg dog solgt.
Måten han beveget seg på, måten han utfordret på og hvordan han framstod som uredd var målbindende. Det ga meg frysninger, og jeg var helt overbevist om at dette var en helt spesiell spiller. Etter hvert som han modnet økte både kvaliteten og mengden med magiske øyeblikk. Jeg forstod raskt at det var viktig å sette pris på hva jeg jeg var vitne til, fordi jeg hadde aldri sett lignende før. Han gjorde meg lykkeligere og det gjorde meg optimistisk til hva mer fremtiden hadde å tilby.
Året er nå 2019, og karrieren til Messi så langt er ingenting annet enn ekstraordinær. Resultatet hittil er haugevis med mål og titler. I tillegg har han fremstått som en klassespiller og levert enestående prestasjoner i over et tiår. Jeg vet at alle Barca-fans elsker Messi, fordi noe annet ville vært helt absurd. Det er vel derfor jeg valgte å skrive en hyllest til Messi. Jeg har ikke som hensikt å presentere fakta eller statistikk i et forsøk på å bevise hvorfor han er god. Jeg skriver dette fordi jeg ønsker å uttrykke min takknemlighet. Han har gitt oss så utrolig mye, og det med en helt egen stil. Han har rett og slett vært nyskapende, og det er det få som er.
Forrige sesong endte bittert, men Messi var et lyspunkt, noe han forsåvidt alltid er. Det er tilfredsstillende å se at han fortsatt scorer og leverer målgivende. Jeg håper dog at han vinner Champions League en gang til. Fire CL-triumfer er ikke akkurat en dårlig bragd, men det begynner tross alt å bli noen år siden sist. Samtidig går det fint hvis dette ikke skjer, ettersom det blir litt storforlangende av meg å kreve mer. Takk for alle øyeblikkene du har gitt meg og takk for at du har vært så lojal. Jeg håper at du har flere år igjen på topp, slik at vi kan fortsette å nye måten du spiller fotball på. Uten deg hadde vi ikke vunnet like mange titler, og hadde det ikke vært for deg så hadde fotball vært mye kjedeligere.