Barcelona innehar et skyhøyt nivå. Spillerstallen er full av verdensklassespillere, men er Valverde i stand til å lede skuta?
Jeg var i begynnelsen positiv til Valverde. Etter to sesonger har jeg gått lei. Hensikten med denne kronikken er ikke å analysere det taktiske. Det er heller et forsøk på å avlaste min frustrasjon.

2017/2018-sesongen

Valverde startet sin debut sesong som trener i Barcelona med «The Double», altså både serie- og cupgull. Forsvaret som lenge hadde sett ut som vaklende høns kom seg omsider, og Barcelona virket betydelig bedre defensivt. Laget gikk ofte ut i en 4-4-2-formasjon. Dette stod i sterk kontrast til den klassiske 4-3-3- formasjonen vi ‘Culés’ var vant til, men det høstet resultater. Champions League-sesongen derimot gikk ikke som forventet. Ettersom dette var vår første sesong med Valverde var det få som krevde hans avgang.

2018/2019-sesongen

Fjorårets sesong så svært lovende ut. Vi så gode ut, og kollektivt spilte Barcelona til tider forrykende god fotball. Det endte dog med kun ett trofee, og med tanke på at vi lå svært godt an til å vinne «The Treble» endte sesongen svært bittert.

Valverde

Alle gode ting er tre, men jeg tviler på at det blir tilfellet denne sesongen. Valverde er absolutt ikke en dårlig trener, og har tross alt vunnet flere titler med diverse lag. Det virker dog som at han har en manglende karisma, og at spillerne ser mer opp til hverandre enn han. Hovedproblemet mitt er at han ikke er lidenskapelig nok. Jeg har ikke behov for å se han løpe frem og tilbake langs sidelinjen, men det hadde hjulpet hvis han var litt mer utagerende og autoritær. Jeg får følelsen av at han ikke er en nødvendig brikke i dette Barcelona-laget, og at det er spillerne selv som bestemmer hvorvidt dette blir en god sesong eller ei.

2019/2020-sesongen

Selvfølgelig håper og tror jeg Barcelona vinner Champions League. Hvis de ikke vinner serien eller cupen går det fint, ettersom de ikke har løftet CL-trofeet siden 2015. Dette blir dog vanskeligere å realisere med Valverde ved roret, fordi han ikke er en god nok trener. Åpningen av årets sesong har vært moderat. Det er morro at spillere som Ansu Fati får muligheten, men det blir spennende å se hva som skjer på tirsdag. Hvis den dårlig formen fortsetter; hvem vet, kanskje får jeg en tidlig julegave.
Har dere tro på en god sesong med Valverde ved roret?