Hvert år kåres verdens beste fotballspiller. Dette fører ofte til en heftig debatt blant sportens tilhengere, ettersom formeningene er mange. Hvem fortjener prisen?
Basert på tall fra fjorårets sesong er det statistisk sett ingen tvil om hvem som fortjener prisen. Messi var overlegen, og dominerer på flere områder. Allikevel, det er meget sannsynlig at det ikke blir Messi som stikker av med prisen.

Popularisert

Barcelona vant ikke Champions League, og en CL-triumf er et uhyrlig viktig kriterium i Ballon d’or kåringen. Champions league er en internasjonal turnering, og det er en arena der spillerne får vist seg fram. Det er en turnering som alle tilhengere av fotball bruker tid på, fordi den er eksklusiv. Laget som vinner turneringen oppnår ikke bare et trofe, men også status. Liverpool vant CL i fjorårets sesong, noe som betyr at populariteten rundt både klubben og dens spillere har økt betraktelig.

Virgil Van Djik

Det er ingen tvil om hvem som har vært den beste forsvarsspilleren på kloden det siste året. Det faktum at ingen evnet å dribble seg forbi Van Djik i 18/19 sesongen er ekstraordinært. I tillegg vant Van Djik Champions league, og han leverte en fenomenal sesong i Premier League. Dette førte til at han vant PFA Player of the Year award, og nylig vant han også UEFA Best Player in Europe.

Lionel Messi

Individuelt hadde Messi en fantastisk sesong. Toppscorer i La Liga med 36 mål og Champions League med 12 mål. Han dominerer en rekke kategorier, slik som antall sjanser skapt, banens beste, frisparkmål osv. Det er dog høyst usannsynlig at Messi vinner Ballon d’or.

Verdens beste?

Virgil Van Djik er meget god, men jeg synes ikke at han fortjener å vinne Ballon d’or. Han må gjerne nomineres, og havne på en 2 eller 3. plass. Ja, han er verdens beste forsvarsspiller, men verdens beste spiller det er han ikke. Messi leverte utallig mange sterke prestasjoner, og statistisk sett var han den beste spilleren i CL også.
Jeg forstår hvorfor Virgil Van Djik mest sannsynlig vinner Ballon d’or. Kanskje det blir tatt for gitt at Messi er så god som han er. Han har tross alt levert gode tall over en lengre periode, og vi har blitt vant til å se han bryte alle mulig rekorder. Det er mulig fotballverden ønsker noe nytt, og det at Modric vant Ballon d’or i 2018 er muligens en indikasjon på det.
Men det er fortsatt Messi som fortjener prisen.