Det er faktisk kun noen få timer igjen til verdens største klubboppgjør barker løs, et oppgjør som følgelig renner over av intensitet, historie, politikk og overskrifter.

Nå som dagen er her kan vi med stor sannsynlighet fastslå at Barça kommer til slagmarken med et allerede redusert mannskap, men med en bråte tenåringer fulle av energi og selvtillit. Barça ligger poenget bak erkerivalen og bør helst unngå tap, samtidig som gjestene har et britisk ess i ermet som nesten ikke kan gjøre noe feil om dagen. Bellingham blir nærmest umulig å stagge i over hundre minutter inkl. tilleggstid, og dersom Barça fokuserer for mye på Jude blir motorveien åpen for Vinicius Jr.

La oss ta en rask titt på noen av nøkkelduellene i det mange tror blir en jevn kamp:

  • Vini vs. Araujo, eller? Nå er det trolig Cancelo som vil få den noe utakknemlige oppgaven å skulle være festbrems for den talentfulle brasilianske nevemagneten. Ulempen med dette er at portugiseren elsker å fosse fremover i angrep, som etterlater enorme rom på Vinicius’ side.
  • Romeu vs. Bellingham? Neida, det går jo selvsagt ikke, men Romeu, Gavi og Gündogan må virkelig få samspillet og kommunikasjonen til å sitte for å unngå å bli spilt i filler av Real Madrids eminente midtbane. Savnet av Frenkie i form blir stort.
  • Felix mot Carvajal bør være rått parti? Ja, på papiret skal spanjolen få slite her, men han elsker også skitne triks og taklinger godt inn i oransje-land, og dersom Gil Manzano legger lista høyt vil dette utvilsomt gagne gjestene.
  • Gavi vs. kortstokken? Norsk Tipping har rett og slett fjernet hele muligheten for å spille på kort i kampen, og et potensielt gult kort på Gavi bør gi 1.01 i odds. Rødt kort også overveiende sannsynlig gitt ungguttene rykte kombinert med Barças svært reduserte midtbane og dommer Manzanos forkjærlighet for å vise ut Barça-spillere (flest i historien pr. kamp). Men er egentlig en forsiktig Gavi bra for oss? Nei! Kjør på du Don Pablo Gavira.

Resultattips og antatt forløp: Hvis vi skal dra kluten av spåkula og legge hodet på den berømte blokka kan vi tippe at dette ender 2-2 i en kamp som bølger att og frem hvor hvert lag har sine dominerende perioder. Garderobedusjene kan fort få tidlige besøk av overivrige spillere, og det vil være særdeles overraskende om ikke dommer havner i fokus i det som jo er en rimelig utakknemlig oppgave. Skal vi gjette på mål av Raphinha, Fermín, Bellingham og Nacho (han ja, som fikk karantenen kortet ned for å rekke El Clásico), utvisning på Gavi og Xavi, fullt kok og kaos?

«Fun» facts:

  • Ancellottis Real Madrid har spilt 13 El Clásicos uten uavgjort.
  • På Estadi Olímpic Lluís Companys har Real Madrid faktisk slitt mer enn man skulle forvente mtp. at de ofte har hatt et godt tak på Espanyol.
  • João Felix har spilt 8 kamper mot Real Madrid uten målpoeng, hans lengste og trolig kjipeste rekke.
  • Barças fem siste seire har alle vært ettmålsseire og vi har doblet antall innslupne mål pr kamp sammenlignet med samme tidspunkt sist sesong.
  • Jude Bellingham har scoret dobbelt så mange mål som sjansene tilsier (xG) med 11 nettkjenninger hittil, og kan bli historisk som den første Real Madrid-spilleren til å score i LL-debut, CL-debut og El Clásico-debut.
  • Xavi kan stå med 5 seire og 2 tap på de siste 7 El Clásico-kampene dersom de vinner i dag. I så fall ville han nærmet seg selveste Pep på statistikkene.

Vi gleder oss, hva med dere? La diskusjonene rulle i kommentarfeltet og god match alle sammen!

Leave a Reply