Ingrid Syrstad Engen nådde en stor milepæl med sin opptreden i Champions League-finalen forrige lørdag.

Spesiell kamp

Midtbanespilleren fra Melhus utenfor Trondheim ble forrige uke historisk da hun spilte sin 50. kamp i UEFA Women’s Champions League. Med Barcelona har Engen vunnet Champions League to ganger. Hun har kontrakt frem til 2025.

Blitt en viktig del av laget

Siden hennes naturlige posisjon allerede var opptatt av etablerte spillere som Patri Guijarro og Keira Walsh samt en brennende hot Aitana Bonmatí på full fart til dominans som den beste spilleren i verden, var det ikke mye plass til Engen på midtbanen. På grunn av skader har det vært aktuelt for midtbanespilleren å omskolere seg til å spille mer forsvar.

Sammen med Irene Paredes har Ingrid blitt en av de faste midtstopperne i Barcelona og hun har gjort det særs bra i den rollen. I finalen mot Lyon imponerte hun virkelig da det franske laget ble holdt til bare to skudd på mål gjennom kampen. Tidligere i sesongen toppet Ingrid statistikken over fullførte pasninger i Champions League etter at gruppespillet var over, og hun har startet flere kamper denne sesongen enn tidligere.

En allsidig og dyktig spiller som kan spille i flere roller vil for mange være selvskreven, men trønderen ble ikke en del av årets lag i Champions League denne sesongen. Vi ser frem til større og bedre prestasjoner i sesongene som kommer. Det forventes at Ingrid forlenger kontrakten med Barcelona.