Kvinnelaget til FC Barcelona med Caroline Graham Hansen i en avgjørende rolle gjennom hele sesongen, ble historiske med sin triumf i UEFA Women’s Champions League mot Lyon forrige lørdag

Fire troféer i én sesong

Som mestere i den Spanske supercupen, Copa de la Reina, Liga F og Women’s Champions league har FC Barcelona skrevet historie som det eneste laget som tar fire titler på en sesong i 2023/2024. Siden 2019 har FC Barcelona Feminí vært en formidabel makt i toppfotballen for kivnner. Med fem finaleopptredner de siste seks årene er Barcelona alltid favoritter til å vinne og finaleseieren mot Lyon ga klubben deres tredje Champions League-tittel.

Nå ligger klubben bare bak Frankfurt (4) og Lyon (8) som det mestvinnende laget i UEFA Women’s Champions League historien. Dominansen viser seg også hjemlig der laget har vunnet fem ligaer, fire cuptitler, to spanske supercuper på de siste seks årene.

Aldri perfekt før nå

Til tross for sin dominans har det siste troféet alltid glippet i de siste årene. I 2019/2020-sesongen ble det tap i Champions League. I 2020/2021 ble det tap i Supercupen, i 2021/2022 ble det nok et tap i Champions League og i 2022/2023 ble det tap i Copa de la Reina.