Katalaneren tok sammen med Novak Djokovic hjem prisen for årets utøver i går kveld.

Seier i Madrid

I går kveld gikk Laureus World Sports Awards av stabelen i Madrid. For sine vanvittige prestasjoner på klubb- og landslag det siste året var det Barcelonas Aitana Bonmatí som stakk av gårde med prisen for beste kvinnelige utøver. En pris tidligere vunnet av atleter som Simone Biles, Naomi Osaka og Serena Williams for å nevne noen. Det er første gang en fotballspiller vinner denne prisen.

Aitana hadde følgende å si etter at hun mottok prisen:

«Jeg vil takke alle mine lagkamerater og de ansatte på klubben og landslaget. De har hjulpet meg mye og det er takket være de at jeg er er den dag i dag. «

Tidligere Barcelona-suksess

På herresiden var Barcelona-legende Lionel Messi nominert. Han har i sin tid også gjort historie da han ble første fotballspiller til å vinne herreprisen i sin tid. Han delte den med Formel 1-legende Lewis Hamilton i 2020, mens han vant den ene og alene i 2023. I år var det tennismester og all time great Novak Djokovic som stakk av med prisen.

Spanias kvinnelandslag vant også prisen for beste lag under seremonien i går. Den nåværende utgaven er en av de mest dominante gjennom alle tider og selvfølgelig med Aitana tonesettende for lagets prestasjoner. De utkonkurrerte blant annet Manchester City herrer og Red Bull Racing, begge to dominante lag i sine respektive disipliner.

kilde: Laureus